Göğsündeki bozukluk ameliyatla düzeltildi

Göğsünde bozukluk olan 26 yaşındaki K.K., Medical Park Bursa Hastanesi’nde bar yöntemiyle yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Google Haberlere Abone ol
Göğsündeki bozukluk ameliyatla düzeltildi

Göğsünde bozukluk olan 26 yaşındaki K.K., Medical Park Bursa Hastanesi’nde bar yöntemiyle yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Kunduracı göğsü olan 26 yaşındaki K.K, estetik kaygılar taşıması üzerine Medical Park Bursa Hastanesi’ne başvurdu. Medical Park Bursa Hastanesi Göğüs Cerrahı Op. Dr. Gün Murat Eyüboğlu’nun yaptığı tetkiklerin ardından K.K. ameliyata alındı. Göğüs Cerrahı Op. Dr. Eyüpoğlu tarafından yapılan ve başarılı geçen bir operasyon ile K.K., bir saatten daha kısa sürede göğsü arzu edilen şekli kazandı. 26 yaşındaki K.K. ameliyat sonrasında kısa sürede sağlığına kavuşarak 4 gün içinde taburcu edildi ve normal hayatına geri döndü. Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren K.K, Göğüs Cerrahı Op. Dr. Gün Murat Eyüboğlu’na teşekkür etti.

Ameliyat hakkında bilgi veren Eyüboğlu, “Doğumsal bir bozukluk olan kunduracı göğsü, göğüs kafesi ön yüzünün içeri doğru çökük olmasıdır. Bozukluk erken çocuklukta ortaya çıkabileceği gibi büyümenin hızlandığı ergenlik döneminde de belirginleşebilir” dedi.

Bu hastalarda esas problemin estetik kaygıların olduğunu ifade eden Eyüboğlu, “Ancak ciddi göğüs ağrıları, kalp ritminde bozukluklar, nefes darlığı gibi bulgularla da doktora başvurular gözlenebilmektedir. Bu bozukluğun tedavisi cerrahi olarak yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Bar yöntemine ilişkin bilgileri de paylaşan Op. Dr. Gün Murat Eyüboğlu, şunları söyledi: “Bu gün artık giderek artan bir hızla göğüs duvarı şekil bozukluklarında bar yöntemi uygulanmaya başlanmıştır. Hastalar, kansız, acısız ve estetik olarak mükemmele yakın sonuçlara hemen ulaşabilmekte üstelik hastanede uzun süreler iyileşmeyi beklemeden normal hayatına dönebilmekte. Bar yöntemi ile kesi yerleri daha önce yapılan ameliyata göre çok daha kısa ve kan kaybı yok denecek kadar azdır. Ameliyattan sonra iyileşme hemen olmakta, göğüs duvarının yapısı bozulmadan şekil verildiği için kas, kemik, kıkırdakların iyileşmesini beklemeye gerek kalmamaktadır. Hasta en geç 4 gün içinde taburcu edilmekte, haftalarca hastanede yatması gerekmemektedir. İyileşme hemen olduğu için hastalar sonucu hemen görebilmekte ve hastaneden taburcu olduğunda normal hayatına hemen dönebilmektedir.”
CİHAN

Yorumlar