Göğsü alınan hastaya karnından alınan yağlarla yeni göğüs yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahı Op. Dr. Süleyman Taş, meme kanseri ile göğsünü kaybeden hastalara, mikrocerrahi tekniği ile yeniden geri kazandırdıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Göğsü alınan hastaya karnından alınan yağlarla yeni göğüs yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahı Op. Dr. Süleyman Taş, meme kanseri ile göğsünü kaybeden hastalara, mikrocerrahi tekniği ile yeniden geri kazandırdıklarını söyledi. Taş, “44 yaşındaki bir hastamıza karnındaki fazla yağlarından yeni bir meme oluşturduk. Böylece hastamız hem karın yağlarından kurtulmuş oldu hem de aynı seansta alınan göğsün yerine yeni bir göğüsle ameliyattan çıktı. Bu operasyon Rize'de ilk kez yapıldı.” dedi.

Opr. Dr. Taş, yaptığı açıklamada, meme kanseri hastaların göğsünü kaybettikten sonra psikolojik bir bunalım yaşayabileceğine dikkat çekerek, “44 yaşındaki İlknur Yılmaz isimli hastamız meme kanseri nedeniyle genel cerrahi polikliniğimize başvurdu. Genel cerrahi servisince göğsü ameliyatla alındı. Hastamızın yaşının genç olmasını ve kanserinin erken evrede yakalanmış olmasını göz önünde bulundurarak, hastamızın memesinin alınacağı ameliyatta aynı zamanda yeni bir meme oluşturulmasına karar verdik.Genel cerrahi ile beraber aynı anda dört saat süren bir ameliyata girdik. Hastanın kanserli göğsü alındıktan sonra, DIEP Flep dediğimiz mikrocerrahi teknik ile karnındaki fazla yağlarından yeni bir meme oluşturduk. Böylece hastamız hem karın yağlarından kurtulmuş oldu hem de aynı seansta alınan göğsünün yerine yeni bir göğüsle ameliyattan çıktı." diye konuştu.

Kanser hastalarında psikolojinin çok önemli olduğunu söyleyen Taş, " Bu hastaların kanseri yenmesinde en önemli etken moral. Çünkü hastanın morali düşük olduğu zaman vücut savunma sistemi zayıflıyor ve kanser hücrelerine yenik düşüyor. Böyle bir durumdayken hastaların kaybettikleri göğüslerini onlara geri kazandırmak çok daha önem arz etmektedir." şeklinde konuştu.


Yıllardır kanserle mücadele ettiğini söyleyen İlknur Yılmaz ise "Ameliyatla göğsümün alınması gerektiğini öğrendim. Ameliyattan önce doktorum gelip bana kaybedeceğim göğsümü yeniden kazanabileceğimi söyledi. Sonra ameliyat oldum ve sonuçtan çok memnun oldum. Benim durumumda olan hastalara hiç çekinmeden bu ameliyatı olmalarını tavsiye ediyorum. İnsanların sağlığı kadar önemli bir şey yok. Hiç çekinmeden hem testlerini hemde gerekiyorsa ameliyatlarını olsunlar. Kitle vücuduma yayılmadan kanser olduğumu öğrenip, tedavime hemen başladım. Erken teşhis sayesinde hayatımın geri kalanını kurtardım." dedi.
CİHAN

Yorumlar