Göçmen lise öğrencileri öğretmenliğe teşvik edilecek

Almanya'da Zeit Stiftung adlı vakıf, "Daha fazla göçmen öğretmen oluyor" başlıklı bir projeyle lise öğrencilerini öğretmen olmaya teşvik edecek.

Google Haberlere Abone ol
Göçmen lise öğrencileri öğretmenliğe teşvik edilecek

Almanya'da Zeit Stiftung adlı vakıf, "Daha fazla göçmen öğretmen oluyor" başlıklı bir projeyle lise öğrencilerini öğretmen olmaya teşvik edecek. Vakıf, öğretmen olmak isteyen öğrencilere 12-15 Mart tarihleri arasında Saarbrücken’de eğitim verecek. Eğitimle liselerde yüksek sınıflarda okuyan göçmen öğrenciler öğretmenlik mesleği hakkında bilgilendirilecek.

Dört gün sürecek kursta üniversitelerin sunduğu öğretmenlik bölümleri tanıtılacak. Kursa katılan öğrenciler öğretmen olmak için yerine getirmeleri gereken şartlar hakkında bilgi sahibi olacak. Kursa üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğretmenler de katılacak. Eğitime ilgi duyan öğrenciler 31 Ocak’a kadar başvuru yapabiliyor.

Öğretmenlerin yaklaşık yüzde 2’sini ise göçmen öğretmenler oluşturuyor. Schülercampus anketlerine göre çok sayıda göçmen aileye mensup lise öğrencisi öğretmenlik mesleğine önyargıyla yaklaşıyor. Maaşları düşük bulan öğrenciler öğretmenlik mesleğinde yükselme imkanlarının az olduğunu düşünüyor. Gençler daha çok hukuk ve tıp alanını tercih ediyor. CİHAN

Yorumlar