Göçmen derneklerinin katılımı teşvik ediliyor

Almanya'nın Baden Württemberg (BW) Eyaleti Uyum Bakanlığı göçmen derneklerine daha fazla katılım ve uyum fırsatı tanımak amacıyla eyalet çapında bir program başlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Göçmen derneklerinin katılımı teşvik ediliyor

Almanya'nın Baden Württemberg (BW) Eyaleti Uyum Bakanlığı göçmen derneklerine daha fazla katılım ve uyum fırsatı tanımak amacıyla eyalet çapında bir program başlatıyor. Eyaletin 5 bölgesinde başlayacak olan program ile dernek yöneticilerine dernek yönetimi, proje yönetimi ve bütçe yönetimi gibi konular hakkında eğitim verilecek.

Söz konusu program ile insanlara yatırım yaptıklarını ifade eden BW Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney (SPD), "Göçmen derneklerinin çatı kuruluşu olan Stuttgarter Forum der Kulturen ile birlikte başlatmış olduğumuz girişim ile göçmenlerin uyumuna katkı sağlamak ve göçmen dernekleri desteklemeyi amaçlıyoruz. Hiçbir şey insanların becerilerini geliştirmek kadar sürdürülebilir değil." dedi.

Teşvik programı ile ayrıca dernekler arasında fırsat eşitliğinin sağlanmasını hedeflediklerini belirten Bakan Öney şöyle devam etti: "Eyalette maalesef çok az derneğin eşit katılım imkanı ile deneyimli ve tecrübeli yöneticileri var. Devlet tarafından yapılan yardımlar hakkında birçok dernek yöneticisinin haberi yok. Dolayısıyla bunun gibi konular hakkında fırsat eşitliğini sağlamak istiyoruz."

Uyum Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca, teşvik programından üye sayısına bakılmaksızın tüm derneklerin faydalanabileceği belirtildi. Konuyla ilgili ilk bilgilendirme toplantıları önümüzdeki günlerde Rhein-Neckar, Karlsruhe, Heilbronn, Freiburg, Bodensee, Aalen ve Ulm bölgelerinde düzenlenecek. CİHAN

Yorumlar