Göcek Tüneli'nin ikizinde yolun yarısına gelindi

Muğla Fethiye karayolunda Dalaman ilçe sınırında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden ve açıldığında ücretsiz hizmet vereceği öğrenilen Göcek Tüneli’nin 2'nci geçişinin 470 metrelik bölümü tamamlandı....

Google Haberlere Abone ol
Göcek Tüneli'nin ikizinde yolun yarısına gelindi

Muğla Fethiye karayolunda Dalaman ilçe sınırında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden ve açıldığında ücretsiz hizmet vereceği öğrenilen Göcek Tüneli’nin 2'nci geçişinin 470 metrelik bölümü tamamlandı.

1989 yılında yapımına başlanan ve 8 başbakan ile 13 hükümet eskittikten sonra 2006 yılında tamamlanarak hizmete giren Göcek Tüneli çift şeritli hale geliyor. Antalya ile Muğla'yı birbirine bağlayan kara yolu üzerinde bulunan 960 metrelik Göcek Tüneli'nin ikizinin yapımı devam ediyor. Toplam uzunluğu 868 metre olacak 2 şeritli 8 metre enindeki Göcek Tüneli Kuzey Tüp Projesi Eman Yapı Ekol Kos tarafından yapılıyor. Karayolları bölge müdürlüğünün ihalesiyle yapımına 10 ay önce başlanan Göcek Tünelinin 2’si 2015 yılı turizm sezonuna hazır hale getirilecek.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, 800 günde tamamlanma sözü verilen Göcek Tüneli'nin ikincisinin ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıkladı. Ali Boğa, "Bu tüneli Karayolları açtığı için parasız olacak. Diğer tarafın parası da müteahhitimizi idare edecek mi, etmeyecek mi, onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Onun değerlendirmesi o zaman yapılacak. Yıllardır her hükümet döneminde yapılması için söz verilen fakat bir türlü gerçekleşmeyen Göcek Tüneli’nin hizmete girmesi ile birlikte ulaşım 25 dakikadan 45 saniye ile 1 dakika arasına düşmüştü. Yolu 3 bin 800 metreden 970 metreye düşüren, zaman bakımından 33, enerji bakımından dört kat avantaj sağlayan tünelin ikincisinin yapılması ile vatandaşlar sadece Dalaman istikametinden geçişlerde ücret ödeyecek." ifadesini kullandı.

62 işçinin 20 iş makinesiyle 24 saat ara verilmeden çalıştığı Göcek Tünelinde delme işlemlerinin yılbaşına kadar bitirilmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar