GMKA'nın son destek programına 305 proje başvurdu

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın son destek programına, her iki ilden 305 proje başvurusu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
GMKA'nın son destek programına 305 proje başvurdu

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın son destek programına, her iki ilden 305 proje başvurusu yapıldı. GMKA'nın verdiği 14 milyon 200 bin lira destek için talep edilen destek miktarı ise 68,3 milyon lirayı buldu.

GMKA'nın 16 Aralık 2013 tarihinde açıkladığı mali destek programlarının başvuruları tamamlandı. En büyük mali destek mekanizmalarından biri olan programların bu yılki konusu, bölgede öne çıkan öncelikli sektörlerin desteklenmesi ve sosyal kalkınma olarak belirlendi. 2014 yılı başvurularının tamamlanmasının ardından toplam bütçesi 14 milyon 200 bin lira olan destek programları için 305 proje teklifi geldi. Bunların 141 adedi Öncelikli Sektörler Mali Destek Programı, 164 adedi ise Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı için geldi. Başvurusu tamamlanan projelerin yüzde 70'i olan 214 adedi Balıkesir ve ilçeleri, 91 adetle yüzde 30'u Çanakkale ve ilçelerinden yapıldı. Başvuran 305 adet projenin toplam bütçesi yaklaşık 114,7 milyon lirayken başvuru yapılan projeler kapsamında GMKA'dan istenen destek miktarı ise yaklaşık 68,3 milyon lira oldu. Böylece Balıkesir ve Çanakkale'den gelen başvurularla mali destek programlarının toplam bütçesinin yaklaşık 4,8 katı kadar destek talep edilmiş oldu.

Kalkınma ajansları, destek programları kapsamında yapılan proje başvurularına, dört aşamadan oluşan sıkı bir değerlendirme sürecinden sonra destek sağlıyor. Projeleri teslim aldıktan sonra GMKA, değerlendirme süreçlerine müdahale etmiyor ve değerlendirmenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlıyor. Değerlendirme sürecinin ilk aşamasına alınan projeler, öncelikle usul ve eksik evrak yönünden inceleniyor. Eksik evrakı olanlar tamamlatılıyor ve bu aşamada şekil yönünden uygun olmayanlar reddedilerek, başvuru sahiplerine ret mektupları gönderiliyor. CİHAN

Yorumlar