GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu TTK’nın zararını değerlendirdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Türkiye Taş Kömürleri Kurumu’nun (TTK), işçi açıklarının giderilmemesi nedeniyle zarar ettiğini açıkladı.TTK’nın zararının...

Google Haberlere Abone ol
GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu TTK’nın zararını değerlendirdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Türkiye Taş Kömürleri Kurumu’nun (TTK), işçi açıklarının giderilmemesi nedeniyle zarar ettiğini açıkladı.

TTK’nın zararının her geçen yıl daha da arttığını söyleyen GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, son 10 yılda 4 milyar 296 milyon 718 bin TL zarar oluşmasının en önemli nedeninin kurumdaki işçi açıklarının giderilmemesi olduğunu söyledi.

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde 1980’li yıllarda yaklaşık 6 bin madenci çalışırken, sayının bin 167’ye düştüğünü belirten Mutlu, “TTK’nın yıllık üretim kapasitesi 5 milyon. Ancak TTK yıllık 1,5 milyon ton kömür üretiyor. İşçi sayısının az olması kömür üretimini etkiliyor. Dolayısı ile TTK her yıl zarar ediyor. Zararın en büyük sebebi de işçi giderleri gösteriliyor. Oysa TTK’ya bağlı ocaklarda işçi açıkları giderilse ve tam kapasite ile çalışılmış olsa zarar bu kadar yüksek olmayacaktır. TTK Genel Müdürlüğü’nün 3 bin işçi talebini ilgili bakanlığa sunuldu. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanımız Sayın Eyüp Alabaş ve diğer yöneticilerimiz konuyu yakından takip ediyor ve sürekli gündemde tutuyor. Bu noktada iktidarın ilgili bakanlıkları ve milletvekilleri ile görüşmeler yapıyor. Bu girişimlerinden dolayı genel başkanımıza ve genel merkez yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

TTK’ya bağlı Armutçuk Müessese Müdürlüğü, maden ocaklarında 2011-2014 yılları arasında 285, 1 Ocak 2014 ile 30 Nisan 2014 tarihleri arasında 65 olmak üzere 350 işçi emekli olduğunu ve bunların yerine işçi alınmadığını dile getiren Mutlu, işçi açıklarının giderilmemesi nedeniyle üretimin düştüğünü ve zararın arttığına dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar