Gizli çekim mağduru SP başkan adayı Özal, Başbakanı mahkemeye verdi

Antakya'daki Saadet Partili kadınların seçim çalışmasını 'ablaların propagandası' diye sunan hükümet yanlısı medya ve buna atıfta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanlarında yaptığı açıklamalara tepki gösteren Saadet Partisi Antakya Beled.

Google Haberlere Abone ol
Gizli çekim mağduru SP başkan adayı Özal, Başbakanı mahkemeye verdi

Antakya'daki Saadet Partili kadınların seçim çalışmasını 'ablaların propagandası' diye sunan hükümet yanlısı medya ve buna atıfta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanlarında yaptığı açıklamalara tepki gösteren Saadet Partisi Antakya Belediye başkan adayı Fahri Serdar Özal, Başbakan’a dava açtı.

Olay günü evde çalışmakta olan PVC ustası Zeynel Abidin Karataş, Saadet Partisi Antakya Belediye başkan adayı Fahri Serdar Özal'ın eşi Gülay Özal, kızları Müzeyyen Özal ve beraberindeki bayanların bulunduğu evdeki konuşmaları gizlice cep telefonuyla kaydetti. Daha sonra görüntüler A Haber kanalında 'cemaatin ablaları' şeklinde ekranlara yansıdı.

Bunun üzerine SP Antakya Belediye Başkan adayı Fahri Serdar Özal ve eşi Gülay Özal, görüntüleri çeken Zeynel Abidin Karataş ve A Haber Kanalı’na “Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, Haberleşmenin gizliliğini ihlal, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi ve bu verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” gibi sebeplerden ötürü Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Konu hakkında açıklama yapan SP Antakya Belediye Başkan adayı Fahri Serdar Özal, şunları söyledi: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antakya’daki eşimin ve kızımında içinde olduğu SP’li kadınların gizli cep telefonu kaydını kastederek “Paralel yapı bunları yapıyor.” diyerek mitingi izleyen on binlerce kişi ve 10’dan fazla televizyon kanalının canlı yayında bu konuşmaları yayınlaması ile milyonlarca kişi önünde tarafımıza basın yoluyla “vatan haini, haşhaşi, sülükten daha kötü, yasadışı çalışan örgüt, paralel yapı, terör örgütü üyesi” suçlamalarında bulunarak tarafımıza hakaret etmiştir. Ayrıca “inlerine gireceğiz, onları girdikleri deliklerinden çıkaracağız, onları cezalandıracağız” gibi beyanlarıyla da tarafımızı alenen ve basın yoluyla da tehdit etmiştir.”

Bir Başbakanın kendisine gelen herhangi bir bilgiyi tetkik etmeden, kaynağını araştırmadan miting alanlarında kullanıyor olması çok üzücü diyen Özal, “Özellikle bizi bilen Antakya halkı, AKP ve yandaş medyanın gerçek yüzünü anlamış oldu. Kimin kumpas yaptığı, kimin oyun yaptığı, kimin montaj yaptığı ve bu işleri kimin iyi bildiği böylelikle anlaşılmış oldu. Tarafımız, hane halkımız ve temsil ettiğimiz Saadet Partisi kitlesi aleyhine işlenen suçlardan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zeynel Abidin Karataş, A Haber ekibi, yalan ve iftira olan haberi yayınlayan işitsel, yazılı ve görsel medya organlarının sorumlu müdürleri hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet dilekçesi verdik.” dedi.

SP Antakya Antakya Başkan Adayı Özal, paralel yapı denilerek hizmet hareketine yönelik ifadeleri doğru bulmadığını belirterek, 11 yıllık iktidarı süresince baş tacı edilen bu hareketin 17 Aralık operasyonundan sonra hedef alınmasının manidar olduğunu kaydetti.




CİHAN

Yorumlar