Gizem’in adı parka verilecek, büstü yapılacak

Adana’da kaçırıldıktan sonra acımasızca öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in ismi Çukurova ilçesindeki bir parka verilecek. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yapımı süren bir parkımıza kızımız Gizem’in adını vereceğiz....

Google Haberlere Abone ol
Gizem’in adı parka verilecek, büstü yapılacak

Adana’da kaçırıldıktan sonra acımasızca öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in ismi Çukurova ilçesindeki bir parka verilecek. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yapımı süren bir parkımıza kızımız Gizem’in adını vereceğiz. Gizem’i de o vahşeti de unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

Bir yakını tarafından kaçırılarak vahşice öldürülen Gizem Akdeniz’in anısı Çukurova ilçesi sınırları içindeki 100. Yıl Mahallesi’nde yapımı süren parkta yaşatılacak. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, minik Gizem’in ölümünün toplumun her kesiminde vicdanları sızlattığını belirterek “Gizem’imizin ölümü aslında tüm Türkiye’nin, hatta insanlığın acısıdır. Bir insanın, minicik bir yavrunun, üstelik hiçbir suçu günahı olmayan evladımızın ölümüne kayıtsız kalmamalıyız.” diye konuştu. Gizem Akdeniz ‘in adının verileceği parkın da güvenlikli olacağını belirten Çetin, “Bu parkı, her türlü cinayete ve bilhassa çocuk cinayetlerine karşı bir duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırlıyoruz. Parkın çeşitli yerlerinde, Türkiye’nin 1990’da imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin hükümleri yer alacak. Parkta ayrıca çocuklar için üretilmiş Türk atasözleri ve deyimleriyle evrensel sözlere yer vereceğiz. Gizem’in gülen bir büstünü de yapacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar