Gizem Akdeniz Parkı buruk bir törenle açıldı

Adana'da parkta oynarken bir yakını tarafından kaçırılarak öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz adına yapılan park, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, küçük kızın ailesi ve meclis üyelerinin de katıldığı törenle açıldı. Başkan...

Google Haberlere Abone ol
Gizem Akdeniz Parkı buruk bir törenle açıldı

Adana'da parkta oynarken bir yakını tarafından kaçırılarak öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz adına yapılan park, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, küçük kızın ailesi ve meclis üyelerinin de katıldığı törenle açıldı. Başkan Çetin, “Bu meleğin başına gelen hiçbir ailenin başına gelmesin” deyince anne Hatice Akdeniz gözyaşlarını tutamadı. Anne Hatice Akdeniz, katilin ölüm haberini almak istediğini söyledi.

Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi’nde çok kısa sürede yapılan ve farklı içeriğiyle dikkat çeken Gizem Akdeniz Spor Tesisi ve Parkı’nın açılışı buruk gerçekleştirildi. Başkan Soner Çetin, açılışı anne Hatice Akdeniz, baba Mustafa Akdeniz ve meclis üyeleriyle birlikte Gizem’in fotoğraf ve adının yazılı olduğu tabelanın altında yaptı.

“Gönül isterdi ki bu parkı güler yüzle açalım. Ama ister istemez anne ve babanın olduğu bir ortamda duygusal anlar yaşanıyor.” diyerek sözlerine başlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bu çocuğumuzun adı bu parkta yaşasın istedik. Toplumu bu olaylara karşı bilinçlendirmek istedik. Bu park ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla teslim edebilecekleri bir yer oldu. Bu meleğimizin başına gelen başka hiçbir ailenin başına gelmesin, ailenin acısını biraz olsun hafifletmek istedik.” diye konuştu.

Açılış sırasında sık sık ağlayan anne Hatice Akdeniz, “Allah sizden razı olsun; kızım parkı çok severdi, içim bir nebze olsun rahatladı” deyip Başkan Çetin’e teşekkür etti ve “İçerdeki katil gardiyanlardan namazlığı istemiş. Namazlık yerine ip istesin. Bu katilin ölmesini istiyorum, ölüm haberini bekliyorum” diye konuştu. Açılıştan sonra boyama yapan çocuklara, “Ne anlatıyorsunuz?” diye soran Başkan Çetin, “sevgiyi” yanıtını alınca, “Şiddetten arınmış, sevgi dolu bir dünyaya ihtiyaç var.” dedi.

Çukurova Belediyesi tarafından hizmete açılan Gizem Akdeniz Spor Tesisi ve Parkı, kimi özellikleriyle özgün bir park. Beş dönüm büyüklüğündeki parkın iki köşesinde BM Çocuk Hakları Sözleşmesi yer alıyor. Anne ve babaya yazılan bir çocuk mektubu, ayrıca Atatürk’ten Hz. Muhammed’e, Abdülhak Hamit Tarhan’dan Dostoyevski’ye kadar birçok önemli ismin çocuklar için söylediği önemli sözler de yer alıyor. 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenen parkta iki boyama duvarı ile bir çeşme bulunuyor. Parka yakında Gizem Akdeniz’in bir de büstü dikilecek.

CİHAN

Yorumlar