Girişimcilik kursuna gitti, ilçenin ilk oto yıkama kuaförünü açtı

Isparta'nın Gönen ilçesinde yaşayan genç girişimci Feyyaz Çarkçı, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı tamamladıktan sonra yaşadığı ilçenin ilk halı ve oto yıkama kuaförünü açtı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın...

Google Haberlere Abone ol
Girişimcilik kursuna gitti, ilçenin ilk oto yıkama kuaförünü açtı

Isparta'nın Gönen ilçesinde yaşayan genç girişimci Feyyaz Çarkçı, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı tamamladıktan sonra yaşadığı ilçenin ilk halı ve oto yıkama kuaförünü açtı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolün ardından 2011’de Antalya, Burdur ve Isparta ile ilçelerinde başlayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sürüyor. Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacıyla açılan kurslar Isparta’da da devam ediyor. Bu kapsamda girişimcilik ve iş fikri, eğitim durumu gibi kriterler üzerinden yapılan değerlendirmede kursa katılmaya hak kazanan Feyyaz Çarkçı, BAKA’nın 70 saatlik eğitimini aldı. KOSGEB’den de destek alan genç girişimci, Çarkçı Oto&Halı Yıkama Kuaför’ünü törenle açtı. İşletmenin açılış kurdelesini; BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım, Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan ve Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün birlikte kesti.

BAKA'dan yapılan açıklamaya göre 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimciler, KOSGEB’den 3 bin lira işletme kuruluş, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım ve 12 bin lira işletme giderleri destekleri olmak üzere toplam 30 bin lira hibe desteği alabiliyor. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek.

CİHAN

Yorumlar