Girişimcilik kursuna ev hanımı olarak girdi, patron çıktı

Kendi işyerini açmak isteyen ancak ne yapacağını bilemeyen Nurdan Şeker, Gediz Üniversitesi’nin ücretsiz girişimcilik programına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Girişimcilik kursuna ev hanımı olarak girdi, patron çıktı

Kendi işyerini açmak isteyen ancak ne yapacağını bilemeyen Nurdan Şeker, Gediz Üniversitesi’nin ücretsiz girişimcilik programına katıldı. Aradığı cesareti bulan Şeker, şimdi üç kişiye iş imkanı sağlıyor.

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM), İzmir’in girişimcilik okulu gibi çalışıyor. İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle “Girişimcilik Proje Destek Programı” düzenliyor. 70’er saatlik ücretsiz eğitimlere katılanlara girişimcilik, yaratıcılık, iş geliştirme, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, iş planlama ve finans konularında ders veriliyor, yol gösteriliyor. Başarıyla tamamlayanlar, 100 bin lirayı bulan devlet desteklerinden faydalanma imkanı da yakalıyor. GESEM'de eğitim görüp patronluk hayalini gerçeğe dönüştürenlerden biri de 42 yaşındaki Nurdan Şeker. Üç çocuk annesi Şeker, 25 yıllık ev hanımı. Hep bir işyeri açma hayali kuruyordu ancak ne yapacağını bilemiyordu. Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine katıldığı eğitim, dünyasını değiştirdi, onu patronluğa taşıdı. Şeker, daha kurs bitmeden kafeterya açmaya karar verdi, sertifikasını alır almaz da düğmeye bastı. Üstelik yanında üç kişiye de iş imkanı sağladı. Şimdi,kısa sürede beğeni kazanan kafeteryasını, KOSGEB’den kamu hibesi alarak büyütmek için proje hazırlıyor. Okullu girişimci Şeker, Gediz Üniversitesi sayesinde ev hanımlığından patronluğa adım attığını söylüyor: “Daha önce başaramamaktan korkuyordum. Nasıl girişimci olunması gerektiğini öğrenince hem özgüven kazandım hem de başarmanın yollarını gördük. Hocalarıma ne kadar teşekkür etsem az.” CİHAN

Yorumlar