Girişimcilik eğitimi alan hükümlüler hibe desteğiyle işlerini açacak

Hükümlülerin topluma kazandırılması, istihdam sağlanması, sosyal faaliyette bulunmalarını sağlayan Adana Koruma Kurulu Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan başkanlığında bir araya geldi. Adliye salonundaki toplantıda Küçük ve Orta Ölçekli...

Google Haberlere Abone ol
Girişimcilik eğitimi alan hükümlüler hibe desteğiyle işlerini açacak

Hükümlülerin topluma kazandırılması, istihdam sağlanması, sosyal faaliyette bulunmalarını sağlayan Adana Koruma Kurulu Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan başkanlığında bir araya geldi. Adliye salonundaki toplantıda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile hükümlü ve eski hükümlülerin işlerini kurarak istihdam oluşturmasına yönelik düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Başsavcı Ali Yeldan, Başsavcı Vekili Yakup Yar, Adana İş Kurumu Müdürü Haşim Meydan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen, kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan eski hükümlüler Mahmut Kök, Hüseyin Uğur Akbaba, İzzettin Doğar, Esef Kızılboğa'ya sertifikalarını sundu. Böylece çeşitli suçlardan cezaevinde kalıp iş sahibi olmak için kursa katılarak başarılı olan eski hükümlülere, KOSGEB'den alacakları hibeyle kendi işyerlerini açma fırsatı doğdu.

Proje hakkında bilgi veren Adana Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı, KOSGEB ile birlikte yürütülen proje ile kendilerine başvuran eski hükümlülere eğitim uzmanı Mustafa Çürük tarafından girişimcilik kursu verildiğini söyledi.

30 eski hükümlüden 20'sinin girişimcilik sertifikası almaya hak kazandığını belirten Dağlı, “Sertifikasını alan kursiyerlerden 6'sının iş planı çerçevesini hazırlıyoruz. Bu iş planının daha sonra KOSGEB'e sunacağız. KOSGEB de bu plana göre eski hükümlülerin kendi işyerlerini açma ve geliştirmesi için hibe desteği sağlayacak. Bu şekilde kursu bitirerek topluma kazandırılan eski hükümlüler, iş hayallerine kavuşacak.” dedi.

Hibe almaya hak kazanan eski hükümlüler, yeni iş kurma olanağı olarak kuaförlük, restoran, çocuk parkı malzemesi satışı, tel örgü ticareti gibi işyerlerini kurmayı tercih etti. Sertifikasını alan Hüseyin Uğur Akbaba, cezaevine girip çıktıktan sonra iş bulma konusunda zorlandığını, böyle bir kursun açılacağını duyunca hemen müracaat ettiğini belirtti. 10 gün boyunca girişimcilik eğitimi aldıklarını kaydeden Akbaba, “Daha sonra kurmak istediğim kuaförlük işinin planını yaptık. Hak ettiğimiz bu sertifika sayesinde şimdi de KOSGEB'den desteğimizi alıp hayalimdeki işyerini açacağım. Bu fırsatı bana sunan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise projenin hükümlülerin topluma kazandırılması ve istihdam sağlanması açısından çok yararlı olduğunu vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Programa kurul üyeleri olan kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı. CİHAN

Yorumlar