Girişimci kadınların sorunları tartışıldı

Alanya Birleşik İşadamları Derneği (ALBİAD) Kadın Komitesi tarafından 'İş kadınlarının sorunları' konulu konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Girişimci kadınların sorunları tartışıldı

Alanya Birleşik İşadamları Derneği (ALBİAD) Kadın Komitesi tarafından 'İş kadınlarının sorunları' konulu konferans düzenlendi.

Antalya'nın Alanya Sanayi ve Ticaret Odası (ALTSO) Kadın Girişimciler Başkanı Burcu Baba ve üyelerinin de katıldığı konferans Türkler beldesindeki Adenya Otel'de yapıldı. ALBİAD Kadın Komitesi Başkanı Mimar Seval Yavuz'un sunumunu yaptığı konferansta girişimci kadınlar, sorunlarını masaya yatırdı. ALTSO Kadın Girişimciler Başkanı Baba, dünya çapında kadınların sorunlarının sürekli ele alındığına dikkat çekti. Girişimci kadınların önünü erkekler değil kadının kendisi olduğunu yapılan araştırmalarla da kanıtlandığını ifade eden Baba, kadının kendisinin çalışmak istemediğini belirttiğini kaydetti.

Baba, şunları söyledi: "ALTSO'nun bayanlar konusunda çok iyi yaklaşımı var. Bize çok yardımcı oluyorlar. Çok yakın ve eşit mesafede duruyor. Kadın konusu tartışmaya çok açılmış bir konu. Şunu da bilmek gerekir. Hiç bir zaman kadınların önünde engellerin erkekler değildir. Bu araştırmalarda da ortaya çıkıyor. Kadının önündeki engel kendisidir. Tabi ki eşinin ya da kendi isteğiyle çalışma hayatına giren yada girmeyen mutlaka var. Bunları biliyoruz. Kendisine sorulduğunda kadın kendi isteğiyle çalışmak istemediğini söylüyor. Kadın bir işi başarıyla ve titizlikle yapar ve sonuna kadar bunu götürür. Kadın girişimciler olarak asıl hedefimiz budur. Kadınları girişimcilik konusunda özendirmek ve bunu yapabileceğini göstermek. Aslında model olmak. Bu konuda başka icraat hedefimiz yoktur. O yüzden ben ALBİAD'ı tebrik ediyorum. Kadın komitesinde 25 kadın üyeniz varmış. Bu çok büyük bir başarıdır. Ben aynı zamanda Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin üyesiyim. Oradaki bayan sayısı daha az. 25 sayısı gerçekten gurur verici Alanya'da. İnşallah bu 25 üye giderek artarak devam edecektir. Sizlerin de asıl görevinin iş dünyasında kadınların var olduğunu göstermek olacaktır. Tabi ki çocukların eğitim alma konusunda yani evde çocuk bakmak birazcık daha hafifletilirse. Okul öncesi kurumlarının açılması nedeniyle tabi ki bunun desteklenmesi çok önemlidir. Bunlar da devletin planlarında her zaman var oldu. Bunlar da gerçekleşirse daha çok bayanın iş dünyasında göreceğimize inanıyorum."

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de oda olarak kadınların önünü açtıklarını ifade etti. Girişimci kadınların daha aktif olabilmeleri için oda olarak destek verdiklerini belirten Şahin, "Bayanların içinde olduğu bir iş hem temiz, hem de titizlikle bitiriliyor. Bu bizim için çok önemli. Bu nedenle bayanlarımızın her zaman iş hayatında olmasını istiyoruz." diye konuştu.

ALBİAD Başkanı Ali Arslan Tuluk kadınların ne kadar önemli olduğunun dernek bünyesinde bulunan üye sayısından da ortaya çıktığını söyledi. 25 kişilik kadın üyelerinin bulunduğunu belirten Tuluk, bu nedenle dernek kadın komitesi oluşturduklarını söyledi. Kadınlarının iş hayatında daha çok aktif yer almaları için çalışacaklarını dile getiren Tuluk, bugünkü konferansın yapılmasının bu amaçlardan bir tanesi olduğunu kaydetti.

Hz. Muhammed (SAV)'in "Ticarete devam edin. Çünkü rızkın onda dokuzu ticarettendir." buyurduğunu dile getiren ALBİAD Kadın Komitesi Başkanı Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: "Bir Müslüman tüccar, sadık, disiplinli ve güvenilir olmalı. Bu vasıflarımızı kaybetmiş bulunmaktayız. İnşallah olması gereken Müslüman tüccar vasıflarını tekrar kazanırız. Hz. Hatice annemizin ticaret hayatını örnek almalıyız. Hayatımızda aldığımız kararlar ve yaptığımız seçimler, geleceğimizi belirler. Bunu en iyi 'Kelebek etkisi teorisi' açıklamaktadır. 'Güney Amerika Amazon bölgesinde milyonlarca kanat çırpan kelebek, Amerika'da fırtınalar meydana getiriyor.' Her şey, birbirine etki eder zincirleme olarak ve hayatı var eden bu döngüdür. İnsan hayatının ne kadar hassas dengeler üzerine kurulu olduğunu; minik bir kartopunun nasıl bir çığa dönüşebileceğini, hayatımızda önemsiz görünen her şeyin aslında hayatımızın akışını etkilediğini anlatır." CİHAN

Yorumlar