Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yerinde çiftçi eğitimine hız verdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekim döneminin yaklaşmasıyla birlikte köylerde çiftçi eğitimine yoğunlaştı.

Google Haberlere Abone ol
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yerinde çiftçi eğitimine hız verdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekim döneminin yaklaşmasıyla birlikte köylerde çiftçi eğitimine yoğunlaştı. İl müdürlüğü, ziraat mühendislerinin katılımıyla çiftçi ve besicilere yönelik eğitim toplantıları düzenlemeye başladı. Toplantıların ilki köy statündeki Alibezirgan Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürvekili Özcan Yıldırım, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Cihat Yıldız, konularında uzman ziraat mühendisleri ile veteriner hekimler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yıldırım, çiftçilere tarımsal ve hayvansal üretimin zor ama kutsal bir iş olduğunu söyledi. Yıldırım, devletin çiftçi ve besicileri üretim için desteklediğini bunun içinde çeşitli teşvik politikalarının uygulamaya sokulduğunu ifade ederek,"Tarımsal ve hayvansal üretimin üst seviyere çıkarılması için besici ve çiftçilerimizin her zaman yanında olduk. Her konuda ücretsiz rehberlik ve teknik danışmanlık hizmeti sunmaya hazırız. Yeter ki tarımsal ve hayvansal üretime canlılık kazandırılsın." dedi.

Toplantıya katılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yetkilileri de hibe proğramları hakkında sunum yaptı. 12. Dönem Destekleme hibe proğramları çiftçi ve besicilere detaylı anlatıldı. TKDK yetkilileri, 12. Çağrı döneminin diğer çağrı dönemlerine göre bazı farklılıklar içerdiğine dikkat çekerek,"Örneğin süt üreten tarımsal işletmeler için yeni kapalı ahırların, ağılların inşası ve genişletilmesinin destek kapsamına alınması, et üreten tarımsal işletmeler için koyun, keçi sayısı 300’ den 500’e yükseltilmesi, arıcılık, süs ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünler kırsal turizm ve kültür balıkçılığına başvuracak gerçek veya tüzel kişiler için “Mesleki yeterlilik şartı” kaldırılması gibi değişimler detaylı olarak dile getirildi.

Daha sonra ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler konularıyla ilgili olarak sunum yaptı. Çiftçi ve besicilerin sorularını cevaplandırdı.
CİHAN

Yorumlar