GGC: Emniyete gazetecilerin girişinin yasaklanması kararı, gözden geçirilmeli

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, basın mensuplarının 22 Aralık itibariyle Emniyet Müdürlükleri'ne girişinin yasaklanmasının ağır bir karar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
GGC: Emniyete gazetecilerin girişinin yasaklanması kararı, gözden geçirilmeli

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, basın mensuplarının 22 Aralık itibariyle Emniyet Müdürlükleri'ne girişinin yasaklanmasının ağır bir karar olduğunu söyledi. Ay, “Demokrasinin var olduğu bir ülkede, böyle bir uygulamanın olabileceği düşünülemez.’’ dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla, 22 Aralık tarihi itibariyle Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklanması basın camiasından büyük tepki aldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, bu uygulamanın basın özgürlüğüne açık bir müdahale ve sansür olduğuna dikkat çekti.

12 EYLÜL’DE DAHİ OLMADI

Böyle bir uygulama ve yaptırımın 12 Eylül’de dahi yaşanmadığına dikkat çeken Başkan Ay, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bu uygulama ve alınan karar gazetecilerin halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkını engelleyen vahim bir karardır. Gazetecilere ‘bilgi alamazsın’ direktifi verilmektedir. Demokrasinin var olduğu herhangi bir ülkede, böyle bir uygulamanın olabileceği düşünülemez. Bu karar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda temel hak ve özgürlükler içinde değerlendirilebilecek, vatandaşın bilgi edinme hakkının sakatlanması anlamına gelmektedir. Basın özgürlüğüne açıkça müdahale ve sansürdür.’’

YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR

Bu idari işlemin geri alınmasını ve en kısa sürede yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade eden Ay, “Bu karar basın çalışanlarının haber alma özgürlüğünün alınmasının yanında, yanlış bilgi ve yanlış haberin de önünü açmaktadır. Emniyetten bilgi alamayan gazeteciler, kulaktan dolma ve duyum haberleri yaparak, gelişmeleri sağlıklı olarak kamuoyuna ulaştırmayacaktır. Ortaya çıkacak bilgi kirliliği ise, bir çok açıdan olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bu yaptırımın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz’’ diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar