Gezinin yıl dönümünde kırmızılı kadınlar yürüyüşü

Bursa'da Gezi Parki eylemlerinin yıl dönümü nedeniyle kırmızılı kadınlar yürüyüşü düzenlendi. Nilüfer Kent Konseyi kadın meclisi tarafından düzenlenen kırmızılı kadın yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Tahta bacaklı gençlik...

Google Haberlere Abone ol
Gezinin yıl dönümünde kırmızılı kadınlar yürüyüşü

Bursa'da Gezi Parki eylemlerinin yıl dönümü nedeniyle kırmızılı kadınlar yürüyüşü düzenlendi.

Nilüfer Kent Konseyi kadın meclisi tarafından düzenlenen kırmızılı kadın yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Tahta bacaklı gençlik kumanya gösteri grubunun da katıldığı yürüyüş sloganlarla devam ette. Gezi olaylarının simgelerinden olan kırmızılı kadın gibi giyinen kadınlar Soma'yı da unutmayarak başlarına ise birer kırmızı baret taktı.

Yürüyüş sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, Gezi'nin yıl dönümünde bir dizi etkinlik düzenlediklerini söyledi. Atay, "Nilüfer'de demokrasi ve özgürlük günleri adını verdiğimiz bu etkinliklerden ilki 19 Mayıs'ta başladı. Kırmızılı kadın gezinin simgelerinden biri. Bizde direniş kadın grubunu kurarken bundan yola çıktık ve gençlik kumpanyası da bununla ilgili bir mizansen sergiledi. Kadınlarımızda kırmızıları ile bu yürüyüşe katıldı. Ayrıca Soma'yı da unutmadık ve kırmızı şapkalarımızı kırmızı baretlerde dönüştürdük" dedi.

Kent konseyi önünden başlayan yürüyüş 'Direniş kadın mıdır' konulu forum ve ardından film gösterimi ile tamamlandı.

CİHAN

Yorumlar