Gezici Çanakkale müzesi Kahramanmaraş’ta

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi TIR'ı Kahramanmaraş’a ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Gezici Çanakkale müzesi Kahramanmaraş’ta

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi TIR'ı Kahramanmaraş’a ulaştı.

Kahramanmaraş Valiliği'nin katkılarıyla, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonunda Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önünde ziyarete açılan TIR’da Çanakkale Savaşı'nda kullanılan askeri malzemeler sergileniyor. Gezici müzede, Çanakkale Savaşları'nda; Türk, İngiliz, Fransız, Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin kullandığı tüfek, tabanca, mermi ve askeri giysiler başta olmak üzere, savaştan arta kalan malzemeler yer alıyor. Çanakkale'de yaşananları Anadolu'da yaşayanlara anlatmak amacıyla yola çakan müze, Vali Şükrü Kocatepe tarafından da ziyaret edildi.

Öğrencilerle birlikte gezici müzeyi inceleyen Vali Kocatepe, sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Anadolu insanın, Çanakkale Zaferi'ni işgalci kuvvetlerine karşı göğsünü siper ederek kazandığını hatırlatan Kocatepe, Çanakkale’nin dünyanın en çetin savaşlarından birisine sahne olduğunu söyledi.

Çanakkale zaferiyle tarih yazıldığını ifade eden Kocatepe, “Çanakkale zaferi bizim tarihimizin yazıldığı büyük bir zaferdir. Birinci dünya savaşının en şiddetli çarpışmalarının yaşandığı ve işgal kuvvetlerine karşı Anadolu insanının göğsünü siper ederek kazandığı bir zaferdir, medeniyete karşı imanın bir zaferidir. Bunun tüm gençlerin görmesi gerekiyor. Bunun için basın yayın enformasyon genel müdürlüğümüz gezici müzeyi illere göndererek halkımızın sergisine açıyor. Öğrencilerimiz, gençlerimiz bu müzeyi gezerek bu toprakların nasıl vatan olduğunu görme fırsatı bulacaklardır” diye konuştu.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Gaziantep İl Müdürü Ertan Koksa, müzenin 5 gün süreyle ziyaretçilere açık olduğunu belirtti. Koksa, 4 bine yakın eserin yer aldığı TIR'ın Kahramanmaraş’ın ardından Gaziantep ve Kilise hareket edeceğini bildirdi.




CİHAN

Yorumlar