Gezi ve Uğur Kurt eylemlerine katılanlara 189 bin lira trafik cezası

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri ile Uğur Kurt’un öldürülmesini protesto ettikleri sırada, caddeyi araç trafiğine kapattıkları gerekçesiyle 530 kişiye, 358 lira para cezası kesildi. Trafik Şube Müdürlüğü'nce, ‘araç yolunu trafiğe...

Google Haberlere Abone ol
Gezi ve Uğur Kurt eylemlerine katılanlara 189 bin lira trafik cezası

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri ile Uğur Kurt’un öldürülmesini protesto ettikleri sırada, caddeyi araç trafiğine kapattıkları gerekçesiyle 530 kişiye, 358 lira para cezası kesildi. Trafik Şube Müdürlüğü'nce, ‘araç yolunu trafiğe kapatmaktan’ kesilen 189 bin lira tutarındaki ceza, posta yoluyla eylemcilerin adreslerine gönderildi.

Eskişehir’de 31 Mayıs 2014 akşamı Gezi Parkı protestolarının birinci yıldönümün anma eylemi yapıldı. Espark önü Üniversite Caddesi üzerinden hareket eden grup, çeşitli sloganlar eşliğinde ve açtıkları pankartlarla AK Parti il binasının bulunduğu Yunus Emre Caddesine kadar yürüdü. 23 Mayıs 2014 günü de İstanbul’da Cemevi önünde vurularak öldürülen Uğur Kurt için Espark önü Üniversite Caddesi üzerinde toplanan grup, yine Yunus Emre Caddesine kadar yürüdü. Bu esnada eylemcilerin kullandığı cadde ve sokaklar araç trafiğine kapandı.Söz konusu cadde ve sokakların eylemcilerin yürüyüşü yüzünden araç trafiğine kapanması nedeniyle bir çok araç farklı güzergahları kullanmak zorunda kaldı. Eylemin ardından polis kapsamlı bir çalışma başlatarak yürüyüşe katılan kişileri mobese ve polis kameralarından incelemeye aldı. Terör, İstihbarat ve Güvenlik Şube ekipleri, kendi çektiği kameralar ile mobeselerden yaptığı çalışmalarda yürüyüş sırasında söz konusu cadde ve sokakların araç trafiğine kapanmasına neden olan eylemcileri tek tek kimlikleri ile belirledi. Polis, her iki yürüyüş sırasında cadde ve sokakları araç trafiğine kapattığını belirlediği toplam 530 kişi hakkında’ araç yolunu trafiğe kapatmaktan’ tutanak tuttu. Ardından bu kişilerin isimlerini Trafik Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Trafik Şube Müdürlüğü de 530 eylemci hakkında, ‘araç yolunu trafiğe kapatmak’ suçundan her bir eylemci için 385’er lira trafik cezası kesti. Trafik Şube Müdürlüğünün 530 eylemci için kestiği toplamdaki 189 bin lira para cezası posta yoluyla eylemcilerin adreslerine gönderildi. Eskişehir’de son bir yıl içinde Gezi Parkı ve Ali İsmail Korkmaz eylemlerine katılarak araç trafiğine kapatmaktan dolayı ceza kesilenlerin sayısı böylelikle bine ulaştı. Daha önce de araç yolunu kapatmaktan çok sayıda eylemciye çeşitli tarihlerde 343’er lira trafik cezası kesilmişti. Ceza makbuzunu alanlar iptal için mahkemelere başvurmuştu.

Öte yandan, Eskişehir'de Deniz Gezmiş'i anma eylemlerine katılarak yürüyüş yapan ve bu esnada cadde ve sokakları araç trafiğine kapatan 50'den fazla eylemciye de 'araç yolunu trafiğe kapatmak' suçundan dolayı trafik cezası kesildiği öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar