Gezi sanığı: Eylemler olmasaydı şu an betonlaşmış park üzerinde oturuyorduk

Gezi Parkı olayları nedeniyle yargılanan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, “Eylemler olmasaydı şu an betonlaşmış bir park üzerinde kafede oturuyor olurduk.” dedi. Çerkezoğlu, bu davada yargılanmaktan üzülmediklerini...

Google Haberlere Abone ol
Gezi sanığı: Eylemler olmasaydı şu an betonlaşmış park üzerinde oturuyorduk

Gezi Parkı olayları nedeniyle yargılanan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, “Eylemler olmasaydı şu an betonlaşmış bir park üzerinde kafede oturuyor olurduk.” dedi. Çerkezoğlu, bu davada yargılanmaktan üzülmediklerini söyledi.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün başlayan duruşmada sanıklardan Çerkezoğlu da savunmasını yaptı. “Gezi olayları sırasında demokrasi-özgürlük istemek suç, bunları isteyenler de suçluymuş gibi gösterildi” diyen Çerkezoğlu, “Gezi davası şu anki sistemde mahkemelerde değil, meydanlarda görülecek bir davadır. Yaşananlar olmasaydı şu anda betonlaşmış bir parkın üzerinden geçip, meydandaki kafelerde oturuyor olurduk. Hayatları plazalarda, maden ocaklarında, kapalı kapılar ardında törpülenen insanların nefes alacağı kamusal alanlara ihtiyacı var. Parayla tüketim yapmak zorunda olduğumuz değil, çiçeğini okşayabileceğimiz, gölgesinde oturabileceğimiz yerlere ihtiyacımız var. AVM’lerin kafesi veya rezidansların bahçesi istediği kadar yeşil olsun, buraların yerini tutamaz.” dedi.

Bu davada yargılanmanın kendilerini hiç üzmediğini ifade eden Çerkezoğlu, bir anlamda kendilerini şanslı gördüklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar