Gezi sanığı, camide bira içmediğini söyledi

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin 255 sanıklı davanın sanıkları arasında yer alan ve Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camii'nde bira içtiği öne sürülen Emre Öztürk, elinde kutu kola olmasına rağmen basında bira içtiği şeklinde gösterildiğini...

Google Haberlere Abone ol
Gezi sanığı, camide bira içmediğini söyledi

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin 255 sanıklı davanın sanıkları arasında yer alan ve Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camii'nde bira içtiği öne sürülen Emre Öztürk, elinde kutu kola olmasına rağmen basında bira içtiği şeklinde gösterildiğini iddia etti.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen 255 sanıklı Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davanın ilk duruşmasında sanık savunmalarının alınmasına devam ediliyor. Duruşmanın ilk bölümüne geç gelen ve avukatı hazır bulunmasına rağmen savunmasını bu duruşma yapmayacağını belirten sanık Emre Öztürk, kararını değiştirerek savunma yapmak istediğini söyledi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 1 Haziran 2013 tarihinde eylemciler tarafından işgal edilerek revir haline getirilen Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camii'nde bira içtiği iddia edilen Öztürk, olay zamanında elinde bira değil, kola olduğunu söyledi. Ancak medya tarafından bira içtiği şeklinde lanse edildiğini belirten Öztürk, elinde kola kutusu ile çekilen fotoğrafın, Türkiye'nin 3. gündemi haline getirildiğini söyledi. Öztürk, "İnsanlara elinde bira vardı diye yansıtıldı. Hayatıma kast edildi. Eğlenmek için Beşiktaş'a gitmiştik. Birden müdahale olunca biz de insanlara yardım etmek istedik ama böyle bir haber çıktı. Hayatıma tecavüz edildi diye dava açtım. Elimde bir kola var ve 'Cami de bira içildi' diye servis edildi. İnsanlar beni minibüste, otobüste gidip gelirken tanıyorlar." diye konuştu.

Olay günü yanında arkadaşı Doğan Öztürk'ün de bulunduğunu belirten Öztürk, "Olay zamanı yaralanan insanlar oldu ve camiye sığındılar. Ben de yardım amaçlı camiye girdim. Caminin içine gaz sıkıldı. Gazdan dolayı gözlerim yandı ve ben de kola kutusunu gözüme tuttum. Fotoğrafım çekildi, basında yer aldı. Ben de bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. Olaylar sırasında gözaltına alınmadım, davet üzerine karakola gittim. Bana kamu malına zarar verilip verilmediği soruldu ve tanık sıfatıyla ifadem alındı." dedi.

Öztürk'ün avukatı Abdullah Onur Eyüboğlu ise müvekkilinin şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmadığını fakat iddianamede şüpheli olarak yer aldığını belirterek, "Müvekkilim net delil olmadan suçlanmıştır. Atılı suçlamayı kabul etmiyoruz. Caminin müezzini de 6 gün boyunca camide bira içilmediğini söyledi ve bulunduğu camiden sürüldü." dedi.

Eylemlere katıldıkları, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ettikleri, görevli memura direndikleri ve kamu malına zarar verdikleri gibi suçlamalarla suçlanan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek suçsuz olduklarını söylediler.

Hazırda bulunan sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşma yarına ertelendi. CİHAN

Yorumlar