Gezi Parkı protestolarında vefat eden Abdullah Cömert için anıt mezar yaptırıldı

Hatay'da Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert ,ölümünün 1'inci yılında mezarı başında anıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin tamamı...

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı protestolarında vefat eden Abdullah Cömert için anıt mezar yaptırıldı

Hatay'da Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert ,ölümünün 1'inci yılında mezarı başında anıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin tamamı için yapılması planlanan ilk anıt mezar, Abdullah Cömert'in geçen yıl olaylarda hayatını kaybettiği güne yetiştirildi. Anıt mezarda düzenlenen anma töreninde Abdullah Cömert'in ablası Meryem Cömert gözyaşlarına boğuldu.

Türk Mühendis ve Mimar Odalarına bağlı Elektrik Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Harita ve Kadastro Mühendisleri, Makina, Meteoroloji ve Mimarlar Odası tarafından ailelerin onayları alınarak yapılan ve planlanan anıt mezarların aynı kriterleri taşıması planlanıyor.

2013 yılında 3 Haziran gecesi Gezi olayları kapsamında düzenlenen eylemlerde başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert için anma töreni düzenlendi. Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin tamamı için planlanan anıt mezar projesi hakkında bilgi veren TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Çervatoğlu böyle bir anıtı yapmak istemediklerini yüreklerinin kan ağladığını söyledi. Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenler için ortak bir anıt yapmak isteğiyle harekete geçtiklerini anlatan Çervatoğlu, hepsinin tasarlanma aşamasında olduğunu kaydetti.

    Anıt mezarı tasarlayan Seval Şener anma etkinliğinde mezar üzerindeki simgelerin anlamlarını anlattı. Mezar bloğunun üzerine 8 ayrı delik konulduğunu anlatan Şener bu deliklerin kuşlar için su kabı, Berkin Elvan'ın oynadığı bilyeler olarak tasarlandığını söyledi. Mezar taşının sert bir kaya parçasının yontularak şekillendirildiğini aktaran Şener, "Tek parçadan oluşan mezar yatağı görünen 2 kısımda 2 parçaya ayrıldı. Bölünmüş bir parçası düz bir taş yüzeyken diğer parçası toprak olarak bırakıldı. Taş ve toprak bu dünya ve öbür dünya kalıcı olan ve geçici olan, yaşayan ve durağan olan gibi zıtlıkları ifade ediyor." dedi.

    CÖMERT AİLESİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

    Ölümünün 1'inci yılında yapılan anıt mezarda düzenlenen anma törenine katılan Abdullah Cömert'in kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Kardeşinin mezar taşını okşayarak gözyaşlarına boğulan abla Meryem Cömert "Haklısın bize böyle üzgün bakmada. Özgürlüğü savunduk ama boşuna. Biz öldük. Sensiz öldük. Sensiz evimizin neşesi yok." dedi. CİHAN

Yorumlar