Gezi Parkı eylemlerine katılan 23 çocuk beraat etti

İzmir’de düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katılan ve haklarında 'devlet ve özel kişilere ait mallara zarar verme', 'görevi yaptırmamak için direnme' ve '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine Muhalefet' suçundan 16 ay ile 15'er...

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı eylemlerine katılan 23 çocuk beraat etti

İzmir’de düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katılan ve haklarında 'devlet ve özel kişilere ait mallara zarar verme', 'görevi yaptırmamak için direnme' ve '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine Muhalefet' suçundan 16 ay ile 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 24 çocuktan 23’ü beraat etti.

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin ardından İzmir’de başlayan gösterilere katılan 24 çocuk, Alsancak Gündoğdu Meydanı ve Basmane'de yapılan gösterilere katılarak belediye otobüsleri, özel ve resmi bankalar ile vatandaşların mallarına zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alındı. İfadelerinin ardından gözaltına alınan çocukların tamamı serbest bırakıldı. Ancak çocuklar hakkında iddianame hazırlanarak 'görevi yaptırmamak için direnme' ve '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine Muhalefet' suçundan 16 ay ile 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan 24 çocuğun yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı. Çocuklar daha önceki duruşmalarda yaptıkları savunmalarda suçlamaları reddetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT’a ait otobüsleri zarar görmesine rağmen ve eylemler sırasında zarar gören iki banka çocuklardan şikayetçi olmadı.

İçişleri Bakanlığı ile eylemler sırasında camları kırılan medya grubunun avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Duruşmanın sonunda hakim, 23 çocuğun beraatine karar verdi. Sanıklar arasında bulunan N.N.Y.'ye ise ‘polise mukavemet’ suçundan hapis cezası verildi. N.N.Y. ile ilgili hükmün açıklanması geriye bırakıldı. CİHAN

Yorumlar