Gezi Parkı davasında yeni karar

Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi İmamı Halil Necipoğlu ve Yaşar Tüylü için zorla getirme kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı davasında yeni karar

Taksim'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın yargılandığı davanın dosyasında Şahit şekilde yer piyasa zamanın Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi İmamı Halil Necipoğlu ve Yaşar Tüylü için zorla getirme kararı verildi.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22 sanık ile avukatları katıldı.

Müşteki Gürcan Tabağ, o çağda bir otelde umumi müdür yardımcılığı yaptığını ve polise anlatım verdiğini anlatarak, şikayetçi ve katılma talebi bulunmadığını söyledi.

Duruşmada sanık avukatları ile Hakim Yener Yıldırım içerisinde yer ve salon konusu için tyükselişma yaşandı.

Sanık avukatlarından Ertuğ Aydın, müvekkili Yunanistan yurttaşı Georgios İatridis ile alakalı bu vakalar sebebiyle muamele yapılarak 4 Haziran 2013'te Türkiye'ye giriş yasağı konulduğunu belirterek, "Sürenin dolmasına karşın hala yasağı kaldırılmadığı için kendisini savunma için hazır edemiyorum. İlgili kurumlara gereğinin yapılması için ova yazılmasını istek ediyorum. Müvekkilimin adının doğru yazılmasını da istiyorum. Çünkü bu dava sanıklarından Celine Rousseali'nin adı Türk adı benzeri Celile benzeri yazılmıştı" diye konuştu.

Ara kararını açıklayan Hakim Yener Yıldırım, tebligat yapılmasına karşın duruşmaya katılmayan 6 sanık ile alakalı yakalama, Şahit şekilde çağrılan ve duruşmalara gelmeyen Halil Necipoğlu ve Yaşar Tüylü ile alakalı zorla getirme kararı vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanmakta olan iddianamede, Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne girilmesi olayının da aralarında bulunduğu, 1 Haziran ila 4 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki Gezi Parkı odaklı eylemlere yer veriliyor.

İddianamede, 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu vazifesini usulsüz üstlenme", "kamu malına ziyan verme", "özel kıyafetleri usulsüz kullanma", "suçluyu kayırma", "ibadethaneyi kirletmek şekli ile ziyan verme" ve "hırsızlık" benzeri suçlardan cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar