Gezi olaylarının yıl dönümünü tiyatro oyunuyla protesto ettiler

Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu, Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden vatandaşların anıldığı basın açıklamasında bir grup tiyatrocu, Gezi olaylarını anlatan...

Google Haberlere Abone ol
Gezi olaylarının yıl dönümünü tiyatro oyunuyla protesto ettiler

Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu, Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden vatandaşların anıldığı basın açıklamasında bir grup tiyatrocu, Gezi olaylarını anlatan mini bir tiyatro oyunu sundu. Slogan atan grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Geçen yıl Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen tüm Türkiye'ye yayılan olayların yıl dönümü, Balıkesir'de basın açıklaması ve tiyatro oyunuyla protesto edildi. Yeşilli Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu üyesi bir grup, ellerinde pankart ve dövizlerle slogan attı.

Grup üyeleri sık sık, "Her yer Taksim, her yer direniş", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Katiller halka hesap verecek" şeklinde slogan attı. Basın açıklamasında, üzerinde Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve 'Sizin çocuklarınız çaldı, bizim çocuklarımız öldü' yazılı pankart dikkat çekti.

Basın açıklaması öncesi, İda Esintisi isimli tiyatro grubu üyelerinin oynadığı minik oyunla Gezi olayları sırasında gözaltına alınan iki gencin polislerle arasında geçen diyaloglar anlatıldı. Vatandaşların da ilgiyle izlediği oyunda, genç bir oyuncunun gözyaşları dikkat çekti.

Basın açıklamasının ardından grup, slogan atarak olaysız bir şekilde dağılırken, Türkiye'nin herhangi bir yerinde olumsuz bir hadisenin meydana gelmesi halinde yine meydana çıkılacağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar