Gezi olayları projesi "bronz madalya" kazandırdı

Fatih Üniversitesi tarafından 6.’sı düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) Özel Burç Vural Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Halilcan Doğan, gezi olaylarını konu ettiği projesiyle bronz madalya kazandı. Fatih Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Gezi olayları projesi "bronz madalya" kazandırdı

Fatih Üniversitesi tarafından 6.’sı düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) Özel Burç Vural Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Halilcan Doğan, gezi olaylarını konu ettiği projesiyle bronz madalya kazandı. Fatih Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilen olimpiyatlarda ilk aşamada 800’den fazla proje ve makale yarıştı.

Proje kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya kazanan Burç Vural Fen Lisesi’nden Halilcan Doğan, Toplumdaki fikir ayrılıklarının toplumsal çatışmaya dönüşmemesi için neler yapılabileceğinden yola çıkarak ‘Türkiye’den bir Örnek: Gezi Parkı Olayı Projesi’ni hazırladığını belirtti. Adana ve okulumu en iyi şekilde temsil etmek için çalıştığını belirten Doğan, “Hedefim altın madalya idi. Çünkü Burç okulu öğrencisine bu yakışırdı. Her şeye rağmen mutluyum. Okuluma, öğretmenlerime ve aileme bana sundukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Özel Burç Vural Lisesi proje koordinatörü Bülent Yaman ise Sosyal Bilimler Olimpiyatında son 2 yılda 2 madalya (bronz madalya), TUBİTAK proje yarışmasında ve bir çok özel yarışmada önemli dereceler elde ettiklerini belirterek, "Fen bilimlerindeki başarılarımıza sosyal bilimleri de eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Gürhan da “Okul olarak öğrencilerimizi sadece bilen değil bilgiyi analiz eden, sorgulayan ve mutlaka kullanan öğrenciler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu

CİHAN

Yorumlar