Gezi eylemlerine çocuklarını kaybeden anneler, Mardin'de

Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Ahmet Atakan’ın anneleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ile buluştu.Şırnak'ın Uludere ilçesinde hava saldırısıyla...

Google Haberlere Abone ol
Gezi eylemlerine çocuklarını kaybeden anneler, Mardin'de

Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Ahmet Atakan’ın anneleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ile buluştu.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde hava saldırısıyla öldürülen 34 kişinin ailelerine yapacakları ziyaret öncesi Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Ankara Dayanışması üyeleri ve Gezi eylemlerinde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ve Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ile buluştu. Aileleri belediye binası önünde karşılayan Akyol ile aileler, birbirlerine uzun süre kucaklaştı. Aileler ve Akyol, kucaklaşma sırasında göz yaşlarını tutamadı. Ailelerle ilgilenen Akyol, uzun süre konuşmakta zorluk çektiği görüldü. Akyol, aileler için her türlü imkanı sunacaklarını belirterek,, ailelerin Roboski dönüşünde Mardin’de tekrar karşılayacaklarını ifade etti.

Ankara Dayanışması ve Gezi Anneleri topluluğu üyeleri, bugün 34 vatandaşın öldürüldüğü Roboski köyüne gidecek. Aileler, yarın da Lice’de karakol protestosu sırasında yaşamını yitiren çocukların aileleri ile buluşacak.

CİHAN

Yorumlar