Gezi eyleminin mağduru Avaliani’nin sağ eli felç oldu ama sorumluları ortada yok

Eskişehir’de üniversite okuyan Gürcistanlı Akaki Avaliani, 2 Haziran 2013 günü gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemlerinin mağduru oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gezi eyleminin mağduru Avaliani’nin sağ eli felç oldu ama sorumluları ortada yok

Eskişehir’de üniversite okuyan Gürcistanlı Akaki Avaliani, 2 Haziran 2013 günü gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemlerinin mağduru oldu.

Evine giderken Üniversite Caddesi üzerindeki olayların ortasında kalan Avaliani, iddiaya göre bir polisin saldırısına uğradı. Başından aldığı darbeyle ağır yaralanan ve bayılan üniversiteli Avaliani, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 15 gün yoğun bakımda, 20 günde normal serviste kalan ve iki ameliyat geçiren Avaliani’nin kafatası kemiğinin kırıldığı, kırılan kemiğin beyne batarak sağ kolunun felç olmasına neden olduğu belirlendi. Geçirdiği felç nedeniyle sağ eli tutmayan Avaliani, zor günler yaşıyor. Derslerinde not tutamıyor, sınavlarda yazı yazamıyor, ihtiyaçlarını gidermekte zorlanıyor. Baba Konstantine , Gürcistan’da işini bırakarak oğlunu yardım etmek için Türkiye’ye geldi. Polis ve savcılığa yaptığı başvurulardan bu zamana kadar bir sonuç alamayan Avaliani, üzerinden neredeyse bir yıl geçen olayın faillerinin bir an önce bulunmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyor.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Gürcistan vatandaşı Akaki Avaliani Konstantine, Eskişehir’de Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı gece arkadaşlarıyla çarşıda dolaştıktan sonra evine giderken Üniversite Caddesi üzerinde çıkan olayların ortasında kaldığını vurguladı. Eylemden bir bilgisi ve ilgisinin olmadığını aktaran üniversiteli Avaliani, kaldırımda giderken bir anda olayın ortasında kaldığını kaydetti. Akaki Avaliani, o gece yaşadıklarını şöyle anlattı: "Gezi olaylarının ilk gecesiydi Eskişehir'de. Espark'tan köprünün olduğu yerden Bağlar'dan eve geçiyordum. İşte arkadaşlarımla beraber eve dönüyorduk. Orada eylem vardı, biz de oradan geçmek zorunda kaldık. Oradan geçerken öyle bir olay oldu. Arkadan vurdular beni. Polisin vurduğunu, polis tarafından yaralandığımı hatırlıyorum. Kafama bir darp aldım. Sonra da bir kaç dakika bayıldım. Sonra hastaneye götürdüler. Daha sonrasını hatırlamıyorum.”

“KAFATASIMDAKİ KIRIK KEMİK BEYNİME BATMIŞ SAĞ ELİM FELÇ OLDU”

Başına aldığı darbenin etkisiyle kafatasında çöküntü ve kırıklar oluştuğunun belirlendiğini ifade eden Avaliani, sağ elinin felç geçirdiğini dile getirdi. Sağ eli ile bir iş görmediğini aktaran Avaliani, “Kafatasında kırılan kemik parçası beyne batmış. Ondan dolayı da bir elim felç kaldı. Şu anda sağ elim işlevini yapamıyor. Olay sonrası iki hafta yoğun bakımda, uzun süre serviste kalarak tedavi gördüm. İki kez ameliyat oldum. Sonra da sahte, yapay kemik taktılar. Çünkü burası delikti. O bölüm yapay kemikle örtüldü.” diye konuştu.

“YAZI YAZAMADIĞIM İÇİN SINAVLARDA GÖREVLİ VERİYORLAR”

Geçirdiği bu talihsiz olaylardan sonra sağ kolu felçli olduğu için işlerini yapamadığını, babasının Gürcistan’dan gelerek kendisine yardımcı olduğunu anlatan Akaki Avaliani, şöyle devam etti: “Şu anda sağ elim işlevini yerine getiremiyor. Yazı bile yazamıyorum. Üniversite yönetimi sınavlarda görevli veriyor. Ben söylüyorum onlar yazıyorlar. Bana babam bakıyor. Babam Gürcistan'dan her şeyi bırakıp buraya geldi. Çünkü bana bakmaları gerekiyor durumumdan dolayı. Yaşanan bu olay nedeniyle okulum da uzadı. "

SUÇLU KİMSE BULUNSUN

Olayla ilgili hem savcılığa hem de polise şikayette bulunduklarını belirten Avaliani, “Şikayetçi olduk ama hiçbir netice yok. Ne savcılıktan ne de polisten bir netice çıkmadı. Oysa o bölgede bir sürü kamera var. Suçlu kimse bir an önce bulunsun ve gereken neyse yapılsın. Hiç suçum olmadığı halde, eylemle bir ilgim olmadığı halde bu duruma düştüm. Evime giderken eylemin, olayların ortasında kalıp bu hale geldim. Adalet bir an önce yerini bulsun.” şeklinde konuştu.

ÜZÜCÜ BİR DURUM, OĞLUMUN İYİLEŞMESİ İÇİN ONA BAKMAM GEREKİYOR

Ülkesinde işini bırakarak oğlunu bakmak için Eskişehir’e gelen baba Konstantine Avaliani, çocuğunun başına gelenlere bir anlam veremiyor. Oğluna bir anne şefkatiyle her türlü desteği veren baba Konstantine, “Çok acı ve üzücü bir durum.” dedi. Baba Konstantine, şöyle devam etti: "Oğlum Türkiye'de okuyorken benim buraya gelmeme gerek yoktu. Ama şu an böyle bir olay oldu, yaralandı. Benim ona bakmam gerekiyor. Ben de Gürcistan'dan geldim ve onun yanında duruyorum. Ona yardımcı oluyorum. Çünkü yemek yerken zorlanıyor, yazı yazmıyor bunlardan dolayı benim burada durmam lazım. Bir an önce onun sağlığına kavuşmasını arzuluyoruz. Onun bu durumu bizi çok üzüyor. Suçu olmadığı halde bu hale getirilmesi hoş değil. Suçlu kimse tez zamanda bulunmalı, adalete teslim edilmeli."

CİHAN

Yorumlar