Gezi eylemcisi öğretmenin işkence yalanına 2,5 ay hapis

İzmir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında sivil polisler tarafından kaçırılarak ormanlık alanda saatlerce işkence yapıldığını iddia eden ancak boşandığı eşiyle barışmak için yalan söylediği ortaya çıkan öğretmen M.

Google Haberlere Abone ol
Gezi eylemcisi öğretmenin işkence yalanına 2,5 ay hapis

İzmir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında sivil polisler tarafından kaçırılarak ormanlık alanda saatlerce işkence yapıldığını iddia eden ancak boşandığı eşiyle barışmak için yalan söylediği ortaya çıkan öğretmen M.T., ‘suç uydurmak’ suçlamasıyla yargılandığı davada 2,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezanın ertelenmesine karar verdi.

İzmir'de 5 Haziran 2013 tarihindeki söz konusu eylemlerine katılan sınıf öğretmeni T., sivil polisler tarafından bir araca bindirilerek götürüldüğü ormanlık alanda ağzının içine silah sokulduğunu ve saatlerce dövüldüğünü iddia etti. Konu, bazı basın organlarında geniş yer buldu. İddia üzerine polis ve savcılık inceleme başlattı. M.T.’nin sivil polisler tarafından 35 KEH 20 plakalı arabayla kaçırıldığı iddiaları üzerine İzmir Gasp Büro Amirliği ekipleri, işyerleri ve Mobese kameraları ile T.’nin cep telefonu sinyallerini incelemeye aldı. İddiaya konu olan arabanın, İzmir Emniyeti'ne ait olmadığı belirlendi. Ayrıca benzer renkte ve markadaki arabaların, olayın yaşandığı gün ve saat diliminde İzmir-Manisa ya da Turgutlu yolu üzerinde bulunmadığı tespit edildi. T.’ye ait 35 DB 0619 plakalı otomobilin, 5 Haziran 2013 saat 17.57 sıralarında Manisa'nın Turgutlu ilçesinde M.B. isimli bir işyerinin önünden geçerek park ettiği, aynı gün saat 22.48 sıralarında hareket ettiği ve kamera açısından çıktığı belirlendi. Mobese kayıtlarından da saat 23.25'te Turgutlu istikametinden İzmir merkeze doğru seyir halinde olduğu görüldü. Ayrıca T.’nin işkence yapıldığını söylediği saatlerde, telefonunun Turgutlu'daki baz istasyonundan sinyal aldığı belgelendi. Kaçırıldığı ve işkence yapıldığı iddialarını basın toplantısıyla da gündeme getiren T., delillerin ortaya çıkmasının ardından verdiği ek ifadede yalanını itiraf etti. Söz konusu tarihte Gündoğdu Meydanı'nda gösteriye katıldığını, polislerin zor kullanmasına maruz kalarak yaralandığını ifade eden T., saat 17.15 sıralarında evine giderek üzerini değiştirdikten sonra Turgutlu'ya gittiğini, saat 23.00 sıralarına kadar orada kaldığını, İzmir'e döndükten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden darp raporu aldığını anlattı.M.T., ayrı olduğu eşi D.D.S. ile yeniden biraraya gelebilmek için belki acır düşüncesiyle gazetelere konu olan haberlere yanlış beyanda bulunduğunu kabul ederek pişman olduğunu belirtti. Amacının eşiyle barışmak olduğunu söyleyen T., önceki ifadelerinin doğru olmadığını kabul etti. Zanlı T., hakkında, suç uydurma suçlamasıyla iddianame hazırlanarak dava açıldı. İzmir 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında öğretmen M.T., ‘suç uydurmak’ suçlamasıyla 2,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme başkanı, cezanın ertelenmesine karar verdi.
CİHAN

Yorumlar