Gezi davasında savunmalar alınıyor

Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları iddiasıyla 255 sanığın yargılandığı davada savunmaların alınmasına devam ediliyor. Sanık İlker Yeniay, kolundaki Atatürk dövmesi yüzünden polislerin anne ve babasına küfür ettiğini ileri sürdü....

Google Haberlere Abone ol
Gezi davasında savunmalar alınıyor

Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları iddiasıyla 255 sanığın yargılandığı davada savunmaların alınmasına devam ediliyor. Sanık İlker Yeniay, kolundaki Atatürk dövmesi yüzünden polislerin anne ve babasına küfür ettiğini ileri sürdü. Sanık Hatice Tuğşen Akyol da polislerin, çırılçıplak soyunmalarını istedikten sonra üst araması yaptıklarını iddia etti.

Yaralı eylemciler için Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin revir olarak kullanıldığı da iddia edilen 255 sanıklı Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davanın 7'nci duruşması, İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 23 tutuksuz sanık ve avukatları katıldığı duruşmada, sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından savunmaların alınmasına başlandı.

Gözaltındayken kemeri alındığı için pantolonun düştüğünü belirten sanık İlker Yeniay, bu yüzden polisle de arasında tartışma çıkıtığını söyledi. Babasının emekli astsubay olduğunu belirten Yeniay, "Kolumda Mustafa Kemal Atatürk imzası olan dövme var diye anneme babama küfür ettiler. Gözaltındayken, yemek ve su verilmedi. Tuvalet ihtiyacımızı gidermediler. Ben olaydan etkilendim. Bunları yapan polisleri tek tek gösterebilirim." diye konuştu.

Öğrenci olduğunu ve Beşiktaş'a arkadaşını ziyaret etmek için gittiğini belirten Mustafa Emrullah, "Ben oradan geçmeden az önce atılmış gazdan etkilendim. Benim de öğrencisi olduğum Bahçeşehir Üniversitesi kampüsüne sığındım." dedi. Gazdan kaçarken polis tarafından hakarete uğradığını ve darp edildiğini belirten Emrullah, "Gözaltına alındığımda başım kanıyordu. 2 saat tıbbi yardım yapılmadı. O sırada beyin sarsıntısı geçiriyor olabilirdim" diye konuştu.

Sanık Emrullah'ın avukatı Kasım Ergun da müvekkilinin karakolda tanınmayacak durumda olduğunu söyledi. Emrullah'ın bu olay nedeniyle suç duyurusunda da bulunduğunu belirten avukat Ergun, "Kendisi ile birlikte Pınar T. ve Erkan Y. MİT personeli olduğunu tespit ettiğimiz sivil bir görevli tarafından taciz edilmişlerdir." dedi.

Sanık Hatice Tuğşen Akyol ise 5 Haziran 2013 günü arkadaşı Arzu Kurt ile birlikte Gezi Parkında birkaç saat oturduktan sonra ayrıdıklarını söyledi. Taksiye binmek için geldikleri istikamete doğru giderken gaz bombası ile polisin müdahalesinin olduğunu belirten Akyol, "Arzu Kurt ile birlikte birbirimize tutunup çöktük. Tam o sırada coplarla polisler ikimizi darp etti. 48 saatte yalnızca 1 kez yemek verildi. Çıplak aramaya maruz bırakıldık. Çırılçıplak soyup ıkınmamı istediler." ifadesine yer verdi.

Hazır bulunan sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşma, savunmaların alınmasına devam edilmek üzere yarına bırakıldı. CİHAN

Yorumlar