Geyik sevdası nedeniyle 10 yıldır izin kullanmadı, devreye Bakanlık girdi

Eskişehir’de geyik sevgisi nedeniyle 10 yıldır izin kullanmayan geyik çobanı Zekeriya Soğuk için bakanlık devreye girdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bir yazı yazarak, Soğuk’un bir yılı bulan izinlerini kullanmasını istedi. Çatacık...

Google Haberlere Abone ol
Geyik sevdası nedeniyle 10 yıldır izin kullanmadı, devreye Bakanlık girdi

Eskişehir’de geyik sevgisi nedeniyle 10 yıldır izin kullanmayan geyik çobanı Zekeriya Soğuk için bakanlık devreye girdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bir yazı yazarak, Soğuk’un bir yılı bulan izinlerini kullanmasını istedi. Çatacık Ormanları'ndaki geyiklerin yanında kalan Soğuk’un, ailesinin yanına da 15 günde bir gittiği belirtildi.

Eskişehir’in Mihallıçık ilçesi Çatacık Ormanları'nda 1987 yılında bulunan ve tedavisi yaptırılan yavru bir dişi kızıl geyik, orman yetkililerince Çatacık Orman İşletmesi'nin mesire yerinde oluşturulan küçük bir alana bırakıldı. Akabinde Bursa’dan erkek bir geyik eş olarak getirildi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine geyik üretim istasyonu kuruldu. Zaman içinde Çatacık Ormanları'ndaki geyik sayısı 2 bin 500’ü buldu. Çatacık Ormanları'ndaki istasyonda yetişen geyikler, ormana salınmaya başladı. Doğal ortamda yaşamaya bırakılan geyiklerin avlanmasının da yasak olduğu köylülere ve avcılara duyuruldu. Geyikler için özel bir çoban görevlendirildi.

Türkiye’nin en güzel ormanlarından biri olan 33 bin hektarlık Çatacık Ormanları'nda geyik sayısı artmaya devam edince, orman işletmesinde görev yapan Zekeriya Soğuk, geyiklerinin bakımından sorumlu oldu. Tam 20 yıldır geyikler ile iç içe bir yaşam sürdüren Soğuk’un, geyik sevgisi nedeniyle 2004 yılından bu yana izin kullanmadığı ortaya çıktı.

Geyik sevgisi nedeniyle 10 yıldır hiç izin kullanmayan Soğuk için bu kez Orman ve Su İşleri Bakanlığı devreye girdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ilgili birime yazı yazarak, Soğuk’un 10 yıldan bu yana biriken ve yaklaşık bir yılı bulan izinlerini kullanmasını istedi. Bakanlığın söz konusu yazısı da Soğuk’a tebliği edildi. Bakanlığın bu yazısı üzerine Soğuk, birikmiş izinlerini önümüzdeki aydan itibaren birer ay şeklinde kullanacak. Soğuk’un geyik sevgisi nedeniyle izinlerini topluca kullanmak yerine bir ay çalışıp bir ay izin kullanacağı öğrenildi. Ayrıca, Soğuk’un geyiklerin yanında yatıp kalktığı ve ailesinin yanına 15 günde bir gidip geldiği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar