GESİAD’tan Arnavutluk’a iş ve kültür gezisi

Nevşehir İş Adamları Derneği (GESİAD) ile Niğde Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen Arnavutluk kültür ve iş gezisi, iş adamlarından büyük ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
GESİAD’tan Arnavutluk’a iş ve kültür gezisi

Nevşehir İş Adamları Derneği (GESİAD) ile Niğde Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen Arnavutluk kültür ve iş gezisi, iş adamlarından büyük ilgi gördü. Özel bir uçakla Nevşehir Kapadokya Havaalanı'nda gerçekleştirilen geziye iş adamları, sanayiciler, eğitimciler ve diğer davetlilerden oluşan 153 kişi katıldı.

Nevşehir Kapadokya Havaalanı'ndan hareket eden uçak, Arnavutluk’un başkenti Tiran Havalimanı'na indi. Davetliler, gezi sonunda aynı şekilde Nevşehir’e döndü. Nevşehir ve Niğde’den katılan 153 iş adamı ve sanayici, ticari ve kültürel amaçla düzenlen gezide bir araya geldi. Çok çeşitli sektörlerden geziye katılan iş adamları, bir taraftan turistik bir gezi yaparken, diğer taraftan şehirleri ve halkı yakından görerek Arnavutluk ekonomisini ve mevcut pazar potansiyelini yakından tanıma fırsatı buldu.

GESİAD tarafından kiralanan özel uçakla Nevşehir’den Tiran'a uçan iş adamı ve sanayiciler, iki gün boyunca yapılan iş ve kültür gezisinde Arnavutluk'un Tiran, Berat ve Kavaje şehirlerinin tarihi ve turistik birçok bölgesine gezi düzenledi. Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Epoka (Çağ) Üniversitesi'nin misafiri olan davetliler, ülkedeki Türk kolejlerinin eğitim faaliyetlerini de yerinde inceleme imkanı buldu. İş adamları, Tiran'da faaliyet gösteren ve ülkenin en gözde üniversiteleri arasında yer alan Epoka Üniversitesi'ni de ziyaret ederek, ülkedeki eğitim faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldı. Arnavutluk'ta bulunan Turgut Özal Eğitim Kompleksi içindeki Türk kolejinde törenle karşılanan davetlilere, Türk Koleji öğrencileri tarafından özel program düzenlendi. Davetlilere buradan Türkçe Olimpiyatları'nda Arnavutluk’u temsil edecek grupları belirlemek amacıyla yapılan programa geçti. Programı gözyaşları içerisinde takip eden grup, izlemeye gelenlerin kalabalığı karşısında da sevindi.

Kültür gezileri yanında Tiran şehir panoramasının izlendiği 4,5 kilometrelik teleferik seferine katılan davetliler, eğlenceli ve hoş zaman geçirme fırsatı yakaladı. Gezinin ikinci gününde ecdad hatıraları ile dolu olan Berat şehrini gezen davetliler, şehrin güzellikleri yanında Osmanlı eserlerini de yakından tanıma fırsatı buldu. Şehirde faaliyet gösteren Türk eğitim kurumunu ziyaret eden davetlilere, burada eğitim gören öğrenciler tarafından mini bir program düzenlendi.

Nevşehir İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Soner Erçetin, şehre döndükten sonra verdiği bilgide, Türkçe Olimpiyatları Arnavutluk elemeleri ile Türk okullarının eğitim kalitesini, ülkede gördüğü değeri görme ve yakından tanıma fırsatını bulduklarını ve bundan da çok etkilendiklerini söyledi.

Özellikle Türkçe Olimpiyatları Arnavutluk elemelerine, yaklaşık 5 bin kişinin izleyici olarak katıldığını ve salonun dolmasının yanında binlerce kişinin de içeriye giremediğini görmenin bütün katılımcılarda tarifi imkansız duygular yaşattığını kaydeden Erçetin, bu durumun Türkçe Olimpiyatları'nın anlamını ve önemini bir kez daha hatırlattığını kaydetti.

Geziye katılan davetliler de geziden memnun kaldıklarını, özellikle Türkçe Olimpiyatları Arnavutluk elemeleri ile Türk eğitim kurumların faaliyetlerini yerinde görmenin, başarılarını duymanın kendilerini çok etkilediğini kaydetti.



CİHAN

Yorumlar