GESİAD üyeleri Konya’daki ticaret köprüsüne katıldı

Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD) üyeleri bağlı bulundukları en üst kuruluş olan Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Konya’da otomotiv sektörüne yönelik organize edilen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’ne...

Google Haberlere Abone ol
GESİAD üyeleri Konya’daki ticaret köprüsüne katıldı

Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD) üyeleri bağlı bulundukları en üst kuruluş olan Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Konya’da otomotiv sektörüne yönelik organize edilen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’ne katıldı. GESİAD üyelerinden tarım aletleri parçaları ve traktör koltuğu üreten Güreller firması ortaklarından İsmail Çölyen, Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan, Ruanda, Rusya ve Sudan’dan firmalarla görüştü. Ürünlerini tanıtan Çölyen, önümüzdeki günlerde numunelerini gönderecek ve sonrasında ihracat için görüşmelere başlayacak.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), dünyaca ünlü Ticaret Köprüsü programlarının bir yenisi olan Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü 2014 Otomotiv programını Konya’da düzenledi. 2006 yılından beri düzenlenen Ticaret Köprüsü etkinlikleri uluslararası iş dünyasında önemli bir bilinirlik düzeyine ulaştı. Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü 2014 Otomotiv belirli bir sektöre yoğunlaşarak, otomobil, kamyon, otobüs, traktör, yedek parça, araç-üstü ekipmanları, servis ekipmanları gibi sektörleri kapsadı. Organizasyonda Latin Amerika, Balkanlar, Afrika ve Avrasya kıtalarından 27 ülkeden 170, Türkiye’den ise 250 temsilci ikili iş görüşmeleri yaptı.

Güreller Şaft Ziraat Aletleri Şaft Sanayi firması ortaklarından GESİAD üyesi İsmail Çölyen, Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’ne katılarak Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan, Ruanda, Rusya ve Sudan’dan firmalarla ileriye yönelik güzel görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Nevşehir Özel Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarının her türlü tarım makinaları için şaft başta olmak üzere yedek parça yanında traktör koltuğu üretimi yaptığını ifade eden Çölyen, mevcut ürün yelpazelerini genişleterek yeni ürünler üretip yurt içi ve yurt dışı müşteri ağlarını genişletmeye özel önem verdiklerini söyledi.

Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü 2014 Otomotiv organizasyonuna değerli bir fırsat olarak gördükleri için katıldıklarını ve görüştükleri firmalarla ihracat kapılarını aralamaktan mutluluk duyduklarını belirten Çölyen, “Ürettiğimiz şaftların yüzde 70’ini yurt içi, yüzde 30’unu yurt dışına satmaktayız. 6 bin metrekare arazi üzerinde kapalı alanı 4 bin 400 metrekare olan fabrikamız içerisinde traktörler için de koltuk imalatı gerçekleştiriyoruz. Gurex markası adı altında ürettiğimiz traktör koltuklarını MF, FORD, FIAT, STEYR, JOHN DEERE, TÜMOSAN, DEUTZ markalarına satıyoruz. Bunun yanında forkliftlere de koltuklar üretiyoruz. Yaptığımız koltukların yüzde 60’ı yurt içi ve yüzde 40’ı yurt dışına satılıyor. Özellikle şaft ve traktör koltukları üretiminde ülkenin sayılı markaları arasında bulunuyoruz. Tarım makineleri yedek parçaları, şaft ve koltuk üretimimizi artırıp özellikle ihracata yönelik çalışmak istiyoruz. Bunun için ticaret köprüleri programı çok önemli. Üretici ile alıcıyı biraraya getiren bu tür organizasyonlar sayesinde gitmemiz çok zor olan ülkelerin firmaları ile buluşma, tanışma imkanı bulunuyoruz. Firmamız adına çok önemli kazanımlar için ön adımlar attık. Daha önce hiç iş bağlantımızın olmadığı firmalarla oturup konuştuk, ürünlerimizi tanıttık. İhracat bir anda olan bir olay değil. Süreci başlattık, devamı gelecek. Çok güzel bir organizasyon demem gerekiyor” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar