GESİAD Başkanı Kınaş: Ülkemizin atlattığı badireleri GESİAD olarak yaşadık

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Hamdi Kınaş, derneklerinin her dönem ve her hükümet döneminde daime işbirliği, gelişmeden, kardeşlikten, milli ve manevi değerlerin korunmasından, Hak’tan, adaletten, demokrasiden, uzlaşmadan y.

Google Haberlere Abone ol
GESİAD Başkanı Kınaş: Ülkemizin atlattığı badireleri GESİAD olarak yaşadık

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Hamdi Kınaş, derneklerinin her dönem ve her hükümet döneminde daime işbirliği, gelişmeden, kardeşlikten, milli ve manevi değerlerin korunmasından, Hak’tan, adaletten, demokrasiden, uzlaşmadan yana olduğunu açıkladı. Kınaş, Türkiye’nin son 20 yıldır atlattığı badireleri GESİAD olarak kendilerinde yaşadığını ve atlattığını dile getirdi.

    GESİAD’ın 12. Olağan Genel Kurulu Ommer Otel’de yapıldı. Genel Kurul'a, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, belediye başkanları, İşadamı Hacı Boydak ve derneğin üyesi işadamları katıldı.

    Program, GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş’ın konuşması ile başladı. Kınaş, 12’inci genel kurulu yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek “GESİAD, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunları doğrultusunda, ülkemizin demokratik ve planlı bir düzen içerisnde kalkınmasında, sanayi, ticaret ve sosyo ekonomik açıdan gelişmesi, teknoloji sermaye fikir alışverişi ve bilgi birikimi sağlayarak daha ileri düzeye ulaşmasına sağlamak için 1993 yılında bir grup genç müteşebbis arkadaşımız tarafından kurulmuştur. Bugün 1150 üyesi vardır. 14 personelimiz hizmet vermektedir.” dedi.

    Hamdi Kınaş, derneklerinin, Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu ve 200 derneğin üyesi olduğu 50 bin sanayici ve işadamları üyesi bulunan Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olduklarını belirtti. Başkan Kınaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz, GESİAD olarak üç temel konu üzerinde duruyoruz. Birincisi sanayicimizin yurtdışına açılarak, ihracatlarını artırmalarını istiyoruz. İkinci olarak üyelerimizin şirketlerinin kurumsallaşarak daha iyi çalışmasını sağlamak istiyoruz. Üçüncü olarak ortaklık kültürünü gelişerek, daha da yaygınlaşmasını istiyoruz. Faaliyetlerimizi üç ana tema üzerinde duruyoruz. Bunların üzerinde hızlı bir gelişim olmasını istiyoruz.”

    “Biz sivil toplum kuruluşu olarak 20 yıldır devletimize ve işadamlarına hizmet ediyor olmaktan gurur duyuyoruz” diyen Kınaş, “20 yıldır ülkemizin atlattığı badireleri GESİAD olarak bizde yaşadık ve atlattık. Şunu açık yüreklilikle söylemeliyim. Her hükümet döneminde daime işbirliği, gelişmeden, kardeşlikten, milli manevi değerlerin korunmasından, Hak’tan, adaletten, demokrasiden ve uzlaşmadan yana olmuşuzdur. Ancak gördüğümüz haksızlıkları da yeri geldiğinde yapıcı üslupla eleştirdik. Doğru politika ve projeleri alkışladık. GESİAD olarak yaptığımız faaliyetlerle üyelerimizin ufkunu ve vizyonunu geliştirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar ciddi programlar yaptık. Üye sayımızı iki yılda yüzde 50 arttırdık. Toplamda 21 ülkeye iş gezisi düzenleyerek üyelerimizin yurtdışına açılması için imkan sağladık. Benzer bir şekilde 21 ülkenin büyükelçilerini şehrimize davet ederek ülke tanıtım toplantıları yaptık. Farklı sektörlerde 11 adet ticaret zirvesi düzenledik. Ülkemizin profesyonelleşmesi için 30 adet eğitim seminerimiz oldu. Ayrıca 18 adet farklı konularda konferans düzenledik.” diye konuştu.

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada, 15-20 yıldır Kayseri’de herkesin gayreti içinde şehri ileriye doğru taşıdıklarını belirterek, “Allaha şükürler olsun. Bu muhabbetimizi dağıtmasın. Aramıza fitne fesat vermesin. Vermek isteyenlere de fırsat vermesin. Bir şehrin geleceği o şehirdeki yöneticilerin ufkuyla doğru orantılıdır. İnsanlar kendileriyle barışık ve birlik içindelerse şehirler gelişiyor ve büyüyor. Tersi ise şehirler gelişmiyor. Şehrimizin de iyi bir uyum var ve çalışılıyor. Bundan sonrada daha iyiye gider. Burada ana faktör ve dinamikte işadamlarıdır. Bundan sonrada hep hayırlı işlerde bir araya gelmeyi Allah’ımız nasip eder” dedi.

    Milletvekili Ahmet Öküszakaya’nın konuşmasının ardından KAYSO Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Boydak, konferansta bilgi ve tecrübelerini işadamlarıyla paylaştı.

    Konuşmaların ardından daha önce yönetimde bulunanlara teşekkür plaketi verildi. Ardından mevcut Başkan Hamdi Kınaş’ın yeniden başkan olduğu genel kurulda, yönetimde görev alanlar tanıtıldı ve birlikte fotoğraf çektirildi. CİHAN

Yorumlar