GESİAD Başkanı İrfan Avşar: Süreci endişeyle takip ediyoruz

Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı İrfan Avşar, son 10 gündür Türkiye'de ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını endişeyle takip etmekte olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
GESİAD Başkanı İrfan Avşar: Süreci endişeyle takip ediyoruz

Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı İrfan Avşar, son 10 gündür Türkiye'de ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını endişeyle takip etmekte olduklarını söyledi.

    Gündeme gelen rüşvet ve yolsuzluk iddialarının, hükümetin 4 bakanı ve oğullarına, bürokratlara uzanması ve bu başka bir ülkenin vatandaşlarının bulunmasını çok önemli gelişmeler olarak görmekte olduklarını kaydeden Avşar, dün gerçekleşen kabine değişimini de dikkatle takip ettiklerini ifade etti. Gerçeklerin hukuk devleti ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilecek soruşturma ve yargılama süreciyle ortaya çıkarılması ve varsa suçluların cezalandırılmasıyla bir an evvel neticelendirilmesini beklediklerini ifade eden Avşar şöyle konuştu: "Soruşturma ve yargılama sürecinde, demokratik hukuk devleti ve evrensel hukuk kuralları ile taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalara da uygun olma hareket edilmesini bekliyoruz. Rüşvet ve yolsuzluk söylentilerinin üzerine demokratik ülkelerde olduğu gibi evrensel hukuk kurallarına uygun, hızlı bir şekilde gidilmesini bekliyoruz. İddiaların soruşturulması neticesinde ortaya çıkacak hakikatlerle demokrasimiz daha da güçlenecektir. Hukukun önünde herkesin eşit olması ilkesi göz önüne alınmalıdır. Sonucu ne olursa olsun yargılamanın ilgili kamu görevlilerinin etkisizleştirilmesi algısı oluşmasına meydan vermeden ve soru işaretlerini ortadan kaldıracak şekilde yürütülmesine fırsat verilmelidir."

    Avşar, "Ülkemizde ekonomik büyüme ve ilerlemenin devam edebilmesi için öngörülebilirliğin sağlanması öncelikli bir hedef olmalıdır. Döviz kurları ve faizler bu hızda giderse hem maliyetler yükselecek hem de yatırımcılar açısından tedirginlik sürecektir. Bu da üreticileri daha da zor duruma düşürecektir. Bunu önlemek için şeffaflık, daha fazla demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz adına güzel ve iyi olan her projeyi ve adımı destekleyip, yapılan yanlışları da ifade etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar