GESİAD Başkanı Avşar, Basın Bayramı'nı kutladı

Nevşehir İşadamaları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Avşar, sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanmasının, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğunu söyledi. 24 Temmuz Basın Bayramı...

Google Haberlere Abone ol
GESİAD Başkanı Avşar, Basın Bayramı'nı kutladı

Nevşehir İşadamaları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Avşar, sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanmasının, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğunu söyledi.

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yazılı kutlama mesajı yayımlayan Avşar şöyle dedi: "Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biridir. Toplumsal gelişmelere duyarlı ve sağlıklı değerlendirmelerde bulunabilecek bir kamuoyunun oluşmasında, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde de en etkili araçtır. Basının işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi ancak özgür ve sorumluluğunun bilincinde bir basının varlığıyla mümkündür. Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Değerli basınımızın bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı kutluyorum."

CİHAN

Yorumlar