Gesamtschule öğrencilerinin takviye derslere rağbeti arttı

Gesamtschule öğrencileri takviye ders alma konusunda öncü konumda. Takviye dersler veren özel kurumlara rağbet eş zamanlı artarken Almanya’da yaklaşık 1,1 milyon öğrenci ekstra ders alıyor. Bunun sebepleri üniversiteye için giriş yüksek...

Google Haberlere Abone ol
Gesamtschule öğrencilerinin takviye derslere rağbeti arttı

Gesamtschule öğrencileri takviye ders alma konusunda öncü konumda. Takviye dersler veren özel kurumlara rağbet eş zamanlı artarken Almanya’da yaklaşık 1,1 milyon öğrenci ekstra ders alıyor. Bunun sebepleri üniversiteye için giriş yüksek not ortalamaları, ebeveynlerin bu konuda artık daha duyarlı olmaları.

Son araştırmalara göre KRV eyaletinde bilhassa Gesamtschule’lere giden öğrenciler arasında özel eğitim kurumlarından takviye ders alma oranı arttı.

KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, “Artık aileler çocuklarının gelecekleri hakkında daha erken karar veriyor. Birçoğu için en büyük endişe not ortalamalarının kötü olması, dolayısı ile giderek yükselen üniversite not ortalaması sınırlamaları ve aynı sebepten ötürü iş piyasasında tercih edilmemeleri.” dedi. 2011 yılında takviye ders alan öğrenci sayısın 2013 yılında toplam 3,3 puan artış gösterip toplam yüzde 11,6’ya ulaştı. Özel eğitim kurumlarından Abacus ve Studienkreis firmaları toplam takviye ders alan öğrencilerin yarısına ders sunuyor. Sadece KRV’de yaklaşık 25 bin öğrencisi olan bu iki kurum gençlerin notlarını düzeltmek için çaba sarf ediyor.

Bu iki kurumun yanı sıra Almanya’da toplam 1,1 milyon öğrenci takviye dersler alıyor. Kimi başka özel eğitim müesseselerini tercih ederken bazı öğrenciler ise birebir takviye ders alıyor. Wuppertal ve Solingen ile birlikte Bergisches Land üçgenini oluşturan Remscheid kentinde yıllardır büyük beğeni toplayan Spektrum Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Köktaş kurumunda son yıllarda Gesamtschule öğrenci kayıtlarının arttığını ve bunların en büyük kısmının lise öğrencileri olduklarını ifade etti. Çocuklarının istikbaline fevkalade önem veren Türkiye kökenli anne ve babaların duyarlılığına dikkat çeken Köktaş, "Artık anne ve babalar çocukları henüz üçüncü dördüncü sınıfta iken çocuklarının Abitur yapıp üniversite okumasını istediklerini söylüyorlar." dedi. CİHAN

Yorumlar