"Geri alacağız" çetesine operasyon!

Bir çağrı merkezinden banka müşterilerini arayarak dolandırıcılık yapan kişilere polis operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
"Geri alacağız" çetesine operasyon!

İstanbul Fatih'te bir çağırma merkezinden banka insanları arayarak, "Kredi ve kredi kartı dosya masraflarını bankadan sizin adınıza art alacağız" diyerek vurgun oluşturan 6 zanlı gözaltına alındı, 3'ü tutuklandı.

Şüphelilerin son 2 yılda 382 insandan yekün 250 bin TL'lik vurgun yaptıkları belirlendi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir takım vatandaşların, çağırma merkezleri sebebi ile dolandırıldıkları şikâyeti üstüne tahkikat başlattı. Siber Polisi, Fatih'te olan bir çağırma merkezine operasyon düzenledi. Çağrı merkezinde olan Seda Kuğu S., Veysi Ö., Dilek İ. ve Kadir D.'nin de aralarında olduğu 6 zanlı gözaltına alındı.

Değişik kurumlara ilişkin 8 tane fatura, 1 tane laptop, 9 tane cep telefonu kartı, 6 tane cep telefonu, aşırı sayıda alıcıya ilişkin kart ve şahsi bilgilerin olduğu dokümanlar ile 1 tane bellek kartı ve alıcı bilgilerinin tutulduğu 4 tane hard disk ele geçirildi. Vurguncuların, bilhassa bankalardan kredi yada kredi kartı kullanan banka insanları arayarak, "Yeni çıkan hukuk gereği isterseniz, bankadan kredi ve kredi kartı dosya masraflarını sizin adınıza öğrenim edebiliriz" diyerek kandırdıkları, ikna ettikleri banka müşterilerinin bilgilerini aldıkları, arkasından da internet üstünden elektronik eşya alıp sattıkları belirlendi.

Şüphelilerin son 2 yılda 382 banka müşterisinin kart bilgileriyle 250 bin TL'lik vurgun yaptıkları belirlendi. Adliyeye sevk edilen Seda Kuğu S., Veysi Ö., Dilek İ. ve Kadir D. tutuklandı. 2 zanlı ise polisteki ifadelerini arkasından hür bırakıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar