GEPS Projesi’ne katılan ekip Çanakkale’de

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile finanse edilen ve yürütücülüğü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından yapılan ‘Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi Projesi (GEPS) kapsamında şehitler diyarı Çanakkale’ye gezi...

Google Haberlere Abone ol
GEPS Projesi’ne katılan ekip Çanakkale’de

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile finanse edilen ve yürütücülüğü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından yapılan ‘Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi Projesi (GEPS) kapsamında şehitler diyarı Çanakkale’ye gezi düzenlendi.

Gelibolu Yarımadası’na yapılan geziye, GEPS projesinde yer alan genç katılımcılar, projeye gönüllü destek veren SAÜ öğrencilerinden 150 kişi, proje ekibinde yer alan akademisyenler ile proje ortağı kurum temsilcileri katıldı. Çanakkale savaşlarının cereyan ettiği topraklara yapılan ziyarette, Çanakkale şehitleri ve Soma'da yitirilen 301 maden şehidi için dua edildi.

Mart ayında başlayan GEPS Projesi ile Sakarya’da yaşayan 16-24 yaş arası 130 genç, SAÜ öğretim üyelerinin verdiği kişisel gelişim, girişimcilik ve mesleki eğitim içerikli sertifikalı kurs programlarına katıldı. Proje koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, kişisel gelişim programının tamamlandığını söyledi. Sarıbıyık, KOSGEB girişimcilik eğitimlerinin ise hafta sonları devam ettiğini belirterek, sertifika alan katılımcıların 30 bin liralık girişimcilik hibe desteğinden faydalanabileceklerini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar