Genelkurmay’dan Lice açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Lice’de meydana gelen olaylar ve bir vatandaşın ölümüne dair açıklamada bulundu. Diyarbakar'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lılar ve destekleyen gruba güvenlik görevlilerinin müdahalesinde hayatını kaybeden 24...

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay’dan Lice açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Lice’de meydana gelen olaylar ve bir vatandaşın ölümüne dair açıklamada bulundu.

Diyarbakar'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lılar ve destekleyen gruba güvenlik görevlilerinin müdahalesinde hayatını kaybeden 24 yaşındaki Ramazan Baran’a dair Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan ‘önemli yurt içi olayları’na ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunun emniyetinin sağlanması maksadıyla, Diyarbakır/Lice ilçesi Çalıbükü Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan Kevribel Tepe'de konuşlu Jandarma Komando Timlerine, ses bombası, molotof kokteyli, El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve havai fişek ile saldırılmış, eşzamanlı olarak grup içerisindeki bölücü terör örgütü mensubu üç şahıs tarafından unsurlarımıza ateş açılmıştır. Saldırı sırasında saat 18.15 sularında atılan parça tesirli EYP'nin patlaması sonucu, bir jandarma astsubayımız hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yapılan saldırıya unsurlarımız tarafından karşılık verilmiş, açılan karşı ateş sırasında, bölücü terör örgütünün şehir yapılanmasında faaliyet gösteren bir terörist mevzilere sızma girişimi esnasında yaralanmıştır. Yaralı personelimiz ve terörist, saat 19.00'da helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralı terörist hastanede vefat etmiştir. Personelimizin tedavisine Diyarbakır Asker Hastanesi'nde devam edilmektedir."

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Cumhuriyet savcılığının talimatıyla olay bölgesine sevk edilen 'Olay Yeri İnceleme Timi'ne saat 19.10 sularında, uzun namlulu silahlarla ateş edildiği kaydedilen açıklamada, "Olay yerinde yapılan inceleme neticesinde; içerisinde EYP, molotof kokteyli ve boş Biksi kovanı bulunan ve saldırıda yaralanarak vefat eden şahsa ait bir adet sırt çantası bulunmuştur.

Olayların aralıklı olarak devam ettiği esnada, saat 19.30 sularında, bir şahıs, ateşli silah yaralanması nedeniyle, Kevribel Tepe bölgesinden 112 Acil Servis'le, Lice Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenilmiştir. Söz konusu yaralı şahıs, helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, hayati tehlikesi bulunmaktadır.

Bir grup vatandaş tarafından, 8 Haziran 2014 tarihinde saat 00.20 sularında, anılan bölgede yaşanan olaylarda vurulduğu iddiasıyla bir erkek cesedi Lice Devlet Hastanesi'ne getirilmiştir. Lice Cumhuriyet savcısının talimatıyla, anılan şahsın otopsi işlemleri 8 Haziran sabahı, Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan Lice ilçesine gelen uzman personel tarafından yapılmıştır. Ailesi tarafından, şahsın Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürülmesi engellenmiştir.” CİHAN

Yorumlar