Genelkurmay'dan Kabil saldırısıyla ilgili izahat

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk Büyükelçiliği'ne ait araç hedef alındı.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay'dan Kabil saldırısıyla ilgili izahat

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araç ile düzenlenen intihar saldırısında, 1 Türk yurttaşı hayatını kaybetti, 1 Türk yurttaşı da yaralandı. 

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salanyi, intihar saldırısının Türk vatandaşlarının kullandığı vasıtası misyon aldığını söyledi. 

DIŞİŞLERİ: PATLAMA İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE OLDU

Dışişleri bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere oranla saldırı sabah saatlerinde iki zırhlı vasıta Büyükelçi İsmail Aramaz'ı sefaretten almaya giderken, Türk Büyükelçiliği'nin yakınındaki İran Büyükelçiliği önünde yaşandı.

İkişer astsubayın olduğu elçiliğe ilişkin araçlar seyir halindeyken yol kenarındaki bir öteki vasıta patlatıldı.

YARALI NATO ÜSSÜNE GÖNDERİLDİ

Bakanlık kaynakları, "Kuvvetli bir patlama olmuş, ikinci aracımız içindeki bir güvenlik görevlimiz şehit oldu. bir de yaralımız var, ilk aracımızdakiler ziyan görmedi" izahatsında bulundu.

Patlama sonrası silahlı arbede yaşandığı gelen bilgiler arasında. Kaynakların ifadesine göre, yaralıya derhal müdahale edildi ve NATO üssüne götürülerek tedaviye tahsil edildi fakat henüz hali meselesinde sıhhatli bilgi yok.

Büyükelçi Aramaz ile ilgili bir sıhhat problemi olmadığını belirten kaynaklar, lojmanlarda cam kırıkları ve hasar oluştuğu bilgisini paylaştı.

Genelkurmay'dan izahat

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan izahatda "  Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli Koruma Timinin aracına, bu sabah  05:45 sularında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araç ile saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır." denildi

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar