Genelkurmay'dan CHP'ye yalanlama: Konu adli makamlara aktarıldı

Genelkurmay Başkanlığı, CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanarak bugün bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan 'Balyoz Kumpası' adlı raporun sunumu esnasında, Genelkurmay Başkanı'na atfen söylenen ifadelerin...

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay'dan CHP'ye yalanlama: Konu adli makamlara aktarıldı

Genelkurmay Başkanlığı, CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanarak bugün bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan 'Balyoz Kumpası' adlı raporun sunumu esnasında, Genelkurmay Başkanı'na atfen söylenen ifadelerin tamamının gerçek dışı olduğu belirtilerek, konunun adli makamlara aktarıldığı bildirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri Nurettin Demir, Özgür Özel ve Muharrem Işık’tan oluşan Cezaevleri İzleme Komitesi, bugün parti genel merkezinde söz konusu rapora ilişkin basın toplantısı düzenlemişti. Toplantıda, CHP Cezaevi İzleme Komisyonu üyesi Milletvekili Özgür Özel, konuşmasında, "Genelkurmay Başkanı'na yöneltilen tüm eleştirilere karşı günün sonunda Genelkurmay Başkanı, susmadık, bu davada her gün mesai ayırdık demektedir. Oysa biz kendisine defalarca çağrı yapmış ve son olarak çağrıyı kendisinin istifasında bulmuş bir heyet olarak biliyoruz ki Genelkurmay Başkanı bu davada ancak kendi istifası talep edildiğinde savunma kurmak üzerine bu dava üzerine konuşmaya başlamıştır. Ve istifa çağrılarını da her zaman duymazlıktan gelmiştir. Oysa ki Ekim 2011’de İstanbul’da kendi silah arkadaşlarını ziyaret ettiğinde, onun, 'hiç merak etmeyin bu konuyu kendi yöntemlerimle çözeceğime söz veriyorum' dediğini bütün silah arkadaşları ifade etmekte. Ancak kendisi bu ifadesini teyit etme mertliğini dahi gösterememektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda kendi dönemindeki öğrencileri bu davayla kendisi arasındaki illiyet bağını ortadan kaldıracak şekilde davanın dışında tutmak için bu karacılar yakınımdır ziyaretleri yaptığını ve kendisiyle arasındaki tüm karacıların ceza almadan kurtulması için elinden gelen tüm çabayı sarf ederek başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu konuda bir kelime açıklama yapmaktan kaçınıyor. Ama bu işi kendi yöntemlerimle halledeceğim dediği halde sonuç böyle olmuşken kendisine sitem ileten ailelere veya halihazırda silah arkadaşlarına da şu mesajı yolluyor hiç utanmadan ve sıkılmadan. Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı. Yani bir iyi niyete sahip olduğunu, saf, arı, temiz bir kişi olduğunu, kendisini kandıranın Başbakan olduğunu ifade ediyor. Şimdi kendisiyle aynı soyadı taşıdığım Genelkurmay Başkanı Özel’e soruyorum; bu açıklamanızın arkasında duracak mısınız? Çıkıp Başbakan'ın sizi kandırdığını hulus ve saffetinizden yararlandığını, aslında siz silah arkadaşlarınızın tamamının suçsuzluğuna inandığınızı son sentezde ben senin dediğini yapacağım diyen Başbakan'ın size sırt döndüğünü teyit ediyor musunuz? Yoksa bir başka gerçek dışı söylemle kendinizi yarın farklı bir şekilde savunacak mısınız?" ifadelerine yer vermişti.

CİHAN

Yorumlar