Genelkurmay: Şırnak’taki 9 işçiyi PKK kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ta araçları terk edilmiş halde bulunan 9 işçinin terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığının, telsiz görüşmelerinden teyit edildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama...

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay: Şırnak’taki 9 işçiyi PKK kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ta araçları terk edilmiş halde bulunan 9 işçinin terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığının, telsiz görüşmelerinden teyit edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: "Şırnak/Merkez Görmeç Köyü ile Kumçatı Beldesi arasında yapımı devam eden yol inşaatında çalışan ve 14 Mayıs 2014 tarihinde saat 18.30'da, Koçağılı Köyü bölgesinde araçları terk edilmiş vaziyette bulunan dokuz işçinin bölücü terör örgütü tarafından kaçırıldığı, bölücü terör örgütü mensupları arasında 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan telsiz görüşmelerinden teyit edilmiştir.”

"ÜÇ TERÖRİST TESLİM OLDU"

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, iki bölücü terör örgütü mensubunun Şırnak Habur Sınır Kapısı'na gelerek Habur Sınır Kapısı Emniyet Amirliği'ne, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğunu bildirdi. Teslim olan teröristlerle ilgili Silopi Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata devam ediliyor. Öte yandan, Tatvan’da da bir bölücü terör örgütü mensubu, Yelkenli Jandarma Karakol Komutanlığı'na babası ile birlikte gelerek, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

CİHAN

Yorumlar