Genelkurmay: ÖSYM, askeri okullar sınavlarını merkezî olarak yapıyor

Genelkurmay Başkanlığı bazı basın yayın organlarında yer alan 'Abiler Askeri Liselere Giriş Sorularını Dağıttı' ve 'Askeri Casusluk' haberler üzerine açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay: ÖSYM, askeri okullar sınavlarını merkezî olarak yapıyor

Genelkurmay Başkanlığı bazı basın yayın organlarında yer alan 'Abiler Askeri Liselere Giriş Sorularını Dağıttı' ve 'Askeri Casusluk' haberler üzerine açıklama yaptı. Genelkurmay, askeri okulların tamamına yönelik sınavların, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapıldığına dikkat çekti.

Genelkurmay’dan yapılan yazılı açıklamada, “27 Şubat 2014 tarihli bazı basın yayın organlarında 'Abiler Askeri Liselere Giriş Sorularını Dağıttı' ve 'Askeri Casusluk' başlıkları altındaki haberlerde Askerî Liselere Giriş Sınavlarına ait soruların sınav öncesi öğrencilere verildiği iddialarına yer verilmiştir.” denildi. ÖSYM ile yapılan protokolü hatırlatan Genelkurmay’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Genelkurmay Başkanlığı ile ÖSYM arasında 2002 tarihinden itibaren her yıl yapılan protokol gereği; askerî okulların tamamına yönelik olarak sınavlar ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılmaktadır. Genelkurmay Başkanlığı bu sürece yönelik olarak, soruların hazırlanmasına, soruların içeriğine, soru kitapçıklarının basılmasına ve imtihan günü sınavların yapılmasına müdahil olmamaktadır. ÖSYM tarafından değerlendirilen sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklanmakta, kazananların listesi gönderilmekte ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu safhadan itibaren devreye girerek kazanan kişilere mülakat ve spor testi uygulamaktadır.” CİHAN

Yorumlar