Genelkurmay: Mahsur kalan 76 vatandaş kurtarıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 76 vatandaşın kurtarıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay: Mahsur kalan 76 vatandaş kurtarıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 76 vatandaşın kurtarıldığını açıkladı. Kurtarılan vatandaşlardan yedisinin hasta olduğu belirtilirken, yollarda mahsur kalan vatandaşlara 10 bin kişilik ekmek ve kumanya dağıtıldığı belirtildi. Ayrıca, Cizre/Köyceğiz Hudut Bölüğü ile Cizre/Kurumcu Jandarma Karakolu'nda toplam 660 vatandaşa ikamet hizmeti ve iaşe sağlandı.

Genelkurmay Başkanlığı, yoğun kar yağışı sonucu ülke genelinde yaşanan aksaklıkların giderilmesinde yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 11 Aralık 2013 tarihinde başlayan yoğun kar yağışı sonucu Mardin/Nusaybin-Şırnak/Cizre Karayolu, İdil/ Köyceğiz Hudut Bölüğü-Çığır köyü mevkiinde trafiğe kapandığı belirtilen açıklamada, 13 Aralık 2013 günü başlatılan yol açma çalışmalarına 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan bir greyder, iki kurtarıcı ile yapılan çalışmalar neticesinde, saat 18.30'dan itibaren Cizre-Nusaybin kara yolu kontrollü bir şekilde ve ikişer şeritli olan yolun her istikamette bir şeridi kullanılmak üzere trafiğe çift yönlü açıldığı kaydedildi.

Açıklamada, 14 Aralık 2013 tarihinde saat 07.00 itibariyle, anılan yolun belirtilen şekilde trafiğe açık olduğu ifade edilerek, trafiğin her iki istikamette de iki şeritli olarak akışını sağlama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. 13 Aralık 2013 günü kurtarma çalışmaları kapsamında, bölgede konuşlu askeri birliklerden 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı'nın, Şırnak Valisi ile birlikte, gün boyunca Cizre-Nusaybin kara yolunda (Çığır köyü mevkiinde) mahsur kalan araç ve vatandaşların kurtarılması ve yol açma çalışmalarına nezaret ettiği vurgulanan açıklamada, yolda mahsur kalan vatandaşlara 10 bin kişilik ekmek ve kumanya dağıtıldığı ifade edildi.

"660 VATANDAŞA HİZMET VE İAŞE SAĞLANDI"

Açıklamada, 172’nci Zırhlı Tugay Komutanı'nın Cizre-Nusaybin kara yolunda, Tugay’a ait iş makineleri ve kurtarıcı aracı ile bizzat yol açma ve kurtarma faaliyetlerine nezaret ettiğine yer verildi. Açıklamada diğer çalışmalarla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Cizre-Nusaybin kara yolunda mahsur kalan 60 vatandaş, iki adet zırhlı araç ve iki adet Unimog aracı ile Cizre/Köyceğiz’deki hudut karakoluna tahliye edilmiş, ayrıca Cizre-Nusaybin kara yolunda mahsur kalan 600 vatandaşa, Köyceğiz Hudut Bölüğü'nde, 60 vatandaşımıza da Cizre/Kurumcu Jandarma Karakolu'nda barınma ve iaşe hizmeti sağlanmıştır. 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Unsurları tarafından Zırhlı Personel Taşıyıcılar ile Mardin’in Dargeçit/Ayrancı Köyünde ikamet eden biri diyaliz hastası olmak üzere, dört hasta vatandaş, Midyat/Hanlar Köyünde, kalp krizi geçirdiğinden şüphelenilen bir vatandaş, Midyat/Dolunay Mahallesindeki bir hasta ve refakatçisi, Midyat/Eğlence Köyünden binadan düşerek başından yaralanan bir çocuk ve refakatçisi, Midyat/Gelinkaya Beldesinden bir diyaliz hastası olmak üzere toplam yedi hasta vatandaşın, Midyat Devlet Hastanesine tahliyesi gerçekleştirilmiştir. 6’ncı Motorlu Tugay Komutanlığınca; Şırnak/Akçay-Kasrik ve Akçay/Yeniköy yolları trafiğe açılmıştır. 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı Unsurları tarafından D-400 Karayolunun Şırnak/Ortasu-Andaç Köyleri arasındaki bölümü trafiğe açılmış, Gülyazı-Yekmal-Habur II-Beytüşşebap yolunun 20 kilometrelik bölümünde yol açma çalışmaları tamamlanmıştır. Şırnak/Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından; Fındık-Gümüşyazı yol ayrımında mahsur kalan üç vatandaş kurtarılarak Akçakuşak köyüne tahliye edilmiş, Düğünyurdu köyünde mahsur kalan altı vatandaş Güçlükonak Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmiştir. İdil ve Cizre İlçe Jandarma komutanlıkları ile Şırnak/Ayvalık’ta konuşlu 8’inci Jandarma Alay Komutanlığı unsurları, bölgelerindeki kara yollarının trafiğe açılması çalışmalarına katılmışlardır.”


CİHAN

Yorumlar