Genelkurmay kavşağını karıştıran kişiyi polis 'para'yla ikna etti

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı ile TBMM arasındaki kavşakta elinde ve belinde koli bandıyla sarılı bomba süsü verilmiş düzenek bulunan şahıs, bir polisin kendisini verdiği para ile ikna oldu.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay kavşağını karıştıran kişiyi polis 'para'yla ikna etti

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı ile TBMM arasındaki kavşakta elinde ve belinde koli bandıyla sarılı bomba süsü verilmiş düzenek bulunan şahıs, bir polisin kendisini verdiği para ile ikna oldu. Ancak şahıs ardından kavşağın ortasındaki üzerine çıktığı yaklaşık 3 metrelik saat kulesinden aşağına atladı. Adıyaman nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Abdullah Y. isimli kişi polis eşliğinde ambulans ile hastaneye götürüldü.

    TBMM Genel Kurulu'nun 4 bakan ile ilgili fezlekelerin görüşme anına denk gelen olay şöyle gerçekleşti.
Psikolojik sorunları olduğu ve bir arkadaşı ile tartıştığı öne sürülen Abdullah Y. isimli kişi, Genelkurmay Başkanlığı ile TBMM arasındaki kavşağındaki saat kulesi üzerine; elinde ve belinde koli bandıyla sarılı bomba süsü verilmiş düzenek ile çıktı. Polis ekiplerini harekete geçiren olay nedeniyle çevredeki trafik akışı durduruldu ve yoğun güvenlik önlemleri alındı.

    Özel harekat polisleri, terörle mücadele ekipleri ve bomba uzmanları olay yerine sevk edildi. Bu sırada bazı sivil polisler şahsı ikna etmek için uğraş verdi. Elindeki belgeleri polise atan şahıs, basın mensuplarının yanına gelmesini istedi. Ardından bir polis memuru saat kulesine tırmanarak şahsın yanına çıktı. bir süre konuşan polis, şahsa bir miktar para verdi. Abdullah Y. bunun üzerine bulunduğu 3 metrelik yükseklikten aşağıya atladı.
O esnada kısa süren bir panik yaşandı. Polis memurunun yanına çağırdığı şahıs ambulansa alınarak hastaneye götürüldü.

    Emniyet güçleri olayla ilgili detaylı araştırma başlattı. Genelkurmay ve TBMM’nin bulunduğu noktada hareketli anlar yaşanmasına sebep olan şahsın gözaltına alındığı belirtildi. Yaklaşık bir saat süren olayın ardından trafik normal seyrine döndü. CİHAN

Yorumlar