Genelkurmay Başkanlığı'ndan Türkiye-Suriye sınırında 'kaçakçı' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında 20-30 kişilik kaçakçı gruba rastlanıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay Başkanlığı'ndan Türkiye-Suriye sınırında 'kaçakçı' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında 20-30 kişilik kaçakçı gruba rastlanıldığını açıkladı. ‘Dur’ ikazına uymayan grubun bölgeden uzaklaştırıldığı bildirildi.

TSK’dan yapılan açıklamada, “Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Cizre/Mardin) Katran Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, bölgede görevli Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından, Suriye’den Türkiye’ye doğru 20-30 şahsın hududa yaklaştığı tespit edilmiştir.” denildi.

Şahıslara, Hudut Devriye Timi tarafından hududa yaklaşmamaları konusunda sözlü olarak ‘dur’ ikazında bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kaçakçı grup, ‘DUR’ ikazına uymamış ve olay bölgesinden kaçmaya başlamışlardır. Bu esnada söz konusu kaçakçı şahıslardan bazıları, beraberlerinde getirdikleri kaçak mallara Hudut Devriye Timi personeli tarafından el konulmasını önlemek maksadıyla, Hudut Devriye Timi ve bölgeye takviye olarak gönderilen Ani Müdahale Mangası (AMM)’na taşlı saldırıda bulunmuşlardır. Bilahare, anılan kaçakçı grup, arazinin taşlık ve kayalık olmasından da faydalanarak bölgeden uzaklaşmıştır.

Müteakiben saat 22.15’te Katran Hudut Karakolundaki Asır Termal Kamera ile olay bölgesinde, İpekyoluna (Suriye istikametine) doğru gitmekte olan 8-10 kişilik bir grup daha tespit etmiş ve bölgeye anılan karakoldan AMM sevk edilmiştir.

Söz konusu AMM, saat 22.30 sularında, İpekyolu güneyinde bir araca binen kaçakçı gruba yetişmiş ve 'DUR’ ihtarında bulunmuştur. “DUR” ihtarına uymayan araç, AMM’de görevli personel üzerine aracı sürmek suretiyle Cizre istikametine doğru uzaklaşmış ve bu esnada gruptan bir şahıs AMM personeline tabanca ile üç el ateş etmiştir. Bu durum üzerine AMM personeli de kaçakçılara ateşle karşılık vermiştir.”
CİHAN

Yorumlar