Genelkurmay Başkanı Özel'in 'menemen' açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçinin şehit edilişlerinin 83.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay Başkanı Özel'in 'menemen' açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçinin şehit edilişlerinin 83. yıl dönümünde, “Elîm ve menfur olayı, yıl dönümü vesilesiyle esefle kınıyor, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Necdet Özel, yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ”Bugün, yüce milletimizin kutsal değerlerini suistimal ederek, birlik ve beraberliğine, huzur ve güvenliğine kasdeden bir grup tarafından vazifelerini yapmaya çalışan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçimizin şehit edilişlerinin 83. yıl dönümüdür. Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk milletinin karakterine ve âdetlerine en uygun idare şekli' olarak ifade ettiği Cumhuriyetimizin 90 yıllık tarihinde yaşanan üzücü hadiseler karşısında, yüce milletimiz her zaman sağduyusunu korumuş ve kendisine yakışır bir vakar ve bilgelikle, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermemiştir. Aziz milletimizin bin yıllık; saygı, sevgi ve hoşgörüye dayalı birlikte yaşama kültürü ve Cumhuriyetimizin üzerinde yükseldiği modern değerler, Menemen'de 23 Aralık 1930 tarihinde yaşanan ve Atğm. Kubilay ile bekçilerimiz Hasan ve Şevki Beylerin şehadetiyle sonuçlanan bu menfur hadiseyle bir kez daha sınanmış, ancak bu art niyetli mihraklar aradıklarını bulamadıkları için emellerine ulaşamamışlardır.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERE SAYGI, MİNNET VE RAHMET

Özel, sözlerinin sonunda, “Bu elîm ve menfur olayı, yıl dönümü vesilesiyle esefle kınıyor, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve başta Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki Beyler olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel niteliklerini korumak, ülkemizin bekasını, milletimizin huzur ve emniyetini sağlamak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” diye ifade etti.
CİHAN

Yorumlar