Genelkurmay Başkanı Özel, Türkmenistan'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Aşkabat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay Başkanı Özel, Türkmenistan'da

Törene, Türk Büyükelçi Şevki Mütevellioğlu, Türk işadamları ve çocuklar katıldı. 

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından başkent Aşkabat’ta düzenlenen törene katıldı. Bugün sabah saatlerinde Aşkabat’taki Atatürk parkındaki Atatürk büstüne çelenk konuldu. Tören, 1 dakikalık saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının çalışmasıyla başladı.

Törene katılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Türk işadamları ve çocuklar ile selamlaştı. Çocukları bayramı ile tebrik eden Özel, bugün çocukların bayramı olduğunu kaydetti ve çocuklar ile yakından ilgilendi. 
Ardından Genelkurmay Başkanı Özel, Türkmen askerler eşliğinde Atatürk büstüne çelenk koydu. Akabinde Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçi Şevki Mütevellioğlu, büste çelenk bıraktı. Daha sonra törene katılan Türk toplum temsilcileri ve çocuklar ile hatıra fotoğraf çektirildi.

GENELKURMAY BAŞKANI İLE SELFİE FOTOĞRAF YARIŞINA GİRİLDİ

Törene katılan çocuklar, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e büyük ilgi gösterdi. Çocuklar kendi cep telefonları ile Genelkurmay Başkanı Özel ile selfie fotoğraf çekme yarışına girdi. Orgeneral Necdet Özel de, çocukları kırmayarak, fotoğraf çektirmek isteyen bütün çocuklar ile fotoğraf karesinde girdi. 

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in Türkmenistan ziyareti hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Orgeneral Özel’in Aşkabat temasları kapsamında Türkmenistan Savunma Bakanı Begenç Gündoğdıyev ve diğer askeri yetkililer ile görüştüğü kaydedildi.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Aşkabat temasları tamamlayarak, Türkmenistan’ın tarihi Merv kentine geçti. Merv’deki tarihi mekanları ziyaret edecek olan Özel’in daha sonra Bişkek’e gideceği öğrenildi.

Yorumlar