Genel Başkan Yurdakul'dan Başkan Kargı'ya ziyaret

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, hedeflerinin çalışanları demokratik, yasal haklarına kavuşturmak olduğunu belirterek, “Çalışanlar mutlaka örgütlenmesi gerekir.

Google Haberlere Abone ol
Genel Başkan Yurdakul'dan Başkan Kargı'ya ziyaret

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, hedeflerinin çalışanları demokratik, yasal haklarına kavuşturmak olduğunu belirterek, “Çalışanlar mutlaka örgütlenmesi gerekir.” dedi.
Amasya Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’yı makamında ziyaret eden Yurdakul, Türkiye genelinde emeği ve alın teri ile çoluğunun çocuğunun karnını doyurabilme savaşı veren işçilerin birçoğunun halen daha zor koşullar altında çalıştığını ve bu şartlar altında çalışanların mutlaka örgütlenmesi gerektiğini söyledi.
Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ile sürekli iletişim içerisinde olacağını kaydeden Yurdakul, “Biz daima üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Biz midesine bakan bir sendika değiliz. Önceliğimiz çalışanların demokratik, yasal haklarına kavuşmasıdır. Bundan sonra ekonomik hakları gelir. Bu ülke çağdaş ülke olacaksa, çalışanlar demokratik haklarına kavuşacaksa eğitimli ve örgütlü bir toplum oluşturmalıyız. Başta çalışanların örgütlü olması lazım. Burada örgütsüz çalışan şirkette, taşeronda arkadaşlarımız var. En kısa zamanda bu arkadaşlarımızın sendikanın içerisine katılacak. Sendika olarak ön şartımız yok, işçilerimizin örgütlü olması yeter. İşveren düşmanı değiliz. İşverende, çalışanda olacak. Herkes herkesin hakkını verecek. İşveren çalışanın alın terine saygı gösteriyorsa başımızın tacıdır. Göstermiyorsa demokratik hakkımızı gösteririz.” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kargı, işçilerin örgütlü mücadelesini desteklediğini kaydetti. Özellikle şirket çalışanlarının sendikalaşmasını önemsediğini belirten Kargı, “Çalışanın hak ettiği şekilde emeğinin karşılığını alması en büyük amacımız. Bundan önce yapılan çalışmalarda yapılan eksiklikler varsa bunu gidermeye çalışacağız. İşçilerimizin daha keyifli, huzurlu, geleceğe daha güvenle bakabilecekleri yapılanmanın gayreti içerisinde olacağız. Merzifon’da şirket çalışanlarımızın sendikalaşmasının önünü açacağız. Psikolojik olarak kendileri adına haklarını savunanların olması, yaşam kalitelerinin artması için bu yapılanmanın içerisinde olmaları onları daha mutlu edecektir. Zamanı gecikmeden bu çalışmaları yapacağız. Merzifon Belediyesi çalışanlarıyla huzurlu olduğunda bu mutluluk hizmete yansıyacak.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar